Инфо

2. новембар 2023.2. нов 2023.
М. Јовановић (фото: РК Металопластика)

М. Јовановић (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

Предах пре Партизана

Друго место на викенду одмора. Пораз само од Војводине. Највећа подршка у Супер лиги. Додић четврти стрелац екипе. Следи низ тешкх мечева
Октобар је Металопластика Еликсир завршила победом, учвршћена на позицији два пред кратку паузу. Радничког су се прибојавали, али су успели да освоје два бода на незгодоном гостовању и стекну и ту предност у односу на Партизан који је на истом месту ремизирао. Сада следи Партизан у Шапцу, средином новембра, за потврду победе у Крагујевцу.

Раднички (КГ) - МП Еликсир 29:35 (16:19)
Дворана “Језеро”. Гледалаца: 200. Судије: Антић И Јаковљевић (обе Београд). Седмерци: Радничи 6(2); МП 1(1). Искључења: Раднички 4; МП 10 минута.
РАДНИЧКИ (КГ): Ђерић (5 одбрана), Маљевић 1, Станисављевић 2, Давидовић 5, Мутавџић 1, Перић (3 одбране), Мојсиловић, Касаловић, Баруџић 8, Кнежевић 1, Утвић 1, Станојев 7, Панић 2, Станојевић, Ивановић (2 одбране), Барјактаревић 1.
МП: Павковић, Додић 7, Алиловић 5, Ф. Миловановић 2, И. Миловановић, Гавашелишвили, Јевтић, Арсић (18 одбрана), Дамјановић 1, Павловић 3, Брајовић 4, Јовановић 8, Павловић, Паповић, Петровић 3, Симић 1.


Металопластика се истиче као најефикаснији тим Супер лиге. Много нових играча се, делује, солидно уклопило, уз проблеме са повредама. Матеја Додић, садашњост и будућност српског рукомета је најбољи стрелац екипе и четврти стрелац Супер лиге. Металопластика је најспосећенији тим Супер лиге, док је капитен, Дарко Арсић, најчешће проглашаван за најбољег играча утакмице. Водећи је чувар мреже у Супер лиги. Металопластика се може похвалити као један од тимова са најмање искључења у досадашњем току Супер лиге.

-Увек након победе све делује лакше. Задовољан сам са игром у Крагујевцу, мислим да је добар бодовни салдо, грешке се дешавају, но када имате један зид попут Арсића на голу све је лакше. Следи пауза и то је прилика за добар рад. Задовољан сам, али знам и да можемо много боље и надам се да ћемо то показати у мечевима који следе – истакао је тренер Владан Матић.

М. Паповић (фото: РК Металопластика).


Једини пораз остаје од Војводине, а за шабачки клуб следи гушћи и изазовнији распоред. Другог викенда новембра гостује Партизан, потом следи пут у Уб. У кратком року ће морати плави у Панчево уз двомеч против Финаца у Евро купу.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa