Инфо

2. новембар 2023.2. нов 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

СВЕТА ПЕТКА СЛАВА МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА И ТЕХНИЧАРА

Храбре, вредне, посвећене

Светку Петку као своју славу обележавају медицинске сестре и техничари. Ове године заједно су прославиле сестре Опште болнице “Др Лаза К. Лазаревић“ и Дома здравља “Др Драга Љочић“. Домаћини су били Служба неурологје Опште болнице и Служба поливалентне патронаже са Центром за превенцију Дома здравља.

-Већ 27 година медицинске сестре и техничари обележавају Свету Петку као нашу заштитницу. Празник који данас славимо на неки начин уједињује, да будемо бољи, да се боље разумемо и да боље допринесемо нашој професији. Више од половине запослених у ове две установе чине медицинске сестре и техничари. Укупно нас има око 1.000. Битна нам је традиција да се окупимо заједно око славе, тако да смо је и у време пандемије ковида обележавали, само скромније, у складу са епидемиолошком ситуацијом, рекла је Слађана Јовановић, главна сестра Службе неурологије.

Фото: "Глас Подриња"


Слава је обележена у кругу запослених, а колач је поломљен у присуству свештенства.

-Света Петка је заштитница жена, али и медицинских сестара и техничара. Ово је за нас посебан дан. Света Петка нас штити, чува, даје нам снагу и вољу за борбу у нашим свакодневним искушењима, како бисмо савладали изазове, навела је Данијела Марковић из Службе поливалентне патронаже са Центром за превенцију.

Славу сестрама и техничарима честитао је и менаџмент две здравствене установе.

-Сестре су стуб здравственог система, храбре, вредне, посвећене, пуне емпатије и љубави. Њихова реч некада пацијенту значи више него лек. Желим им здравље, срећу и љубав и да још дуго славе на овако леп начин своју славу, рекао је директор ОБ др Слободан Поповић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa