2. novembar 2023.2. nov 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

SVETA PETKA SLAVA MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA

Hrabre, vredne, posvećene

Svetku Petku kao svoju slavu obeležavaju medicinske sestre i tehničari. Ove godine zajedno su proslavile sestre Opšte bolnice “Dr Laza K. Lazarević“ i Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić“. Domaćini su bili Služba neurologje Opšte bolnice i Služba polivalentne patronaže sa Centrom za prevenciju Doma zdravlja.

-Već 27 godina medicinske sestre i tehničari obeležavaju Svetu Petku kao našu zaštitnicu. Praznik koji danas slavimo na neki način ujedinjuje, da budemo bolji, da se bolje razumemo i da bolje doprinesemo našoj profesiji. Više od polovine zaposlenih u ove dve ustanove čine medicinske sestre i tehničari. Ukupno nas ima oko 1.000. Bitna nam je tradicija da se okupimo zajedno oko slave, tako da smo je i u vreme pandemije kovida obeležavali, samo skromnije, u skladu sa epidemiološkom situacijom, rekla je Slađana Jovanović, glavna sestra Službe neurologije.

Foto: "Glas Podrinja"


Slava je obeležena u krugu zaposlenih, a kolač je polomljen u prisustvu sveštenstva.

-Sveta Petka je zaštitnica žena, ali i medicinskih sestara i tehničara. Ovo je za nas poseban dan. Sveta Petka nas štiti, čuva, daje nam snagu i volju za borbu u našim svakodnevnim iskušenjima, kako bismo savladali izazove, navela je Danijela Marković iz Službe polivalentne patronaže sa Centrom za prevenciju.

Slavu sestrama i tehničarima čestitao je i menadžment dve zdravstvene ustanove.

-Sestre su stub zdravstvenog sistema, hrabre, vredne, posvećene, pune empatije i ljubavi. Njihova reč nekada pacijentu znači više nego lek. Želim im zdravlje, sreću i ljubav i da još dugo slave na ovako lep način svoju slavu, rekao je direktor OB dr Slobodan Popović.
M.M.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa