Инфо

16. новембар 2023.16. нов 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Милан Мачван и делегација Града у посети кошаркашким клубовима

Нове лопте за будуће шампионе

Око 500 малишана изабрало је кошарку као спорт који ће тренирати у Шапцу. Некадашњи кошаркаш верује да су међу њима будући шампиони. Важно улагати и предано радити на стварању резултата
Тренинге млађих категорија два шабачка кошаркашка клуба посетили су некадашњи репрезентативац Србије Милан Мачван и представници руководства Града. Делегација је посетила младе играче Кошаркашког клуба “Микс” и Омладинског кошаркашког клуба “Шабац” којима су поклонили и нове кошаркашке лопте. Некадашњи кошаркаш је разговарао са децом, асистирао тренеру у раду и најавио да ће у наредном периоду и ненајављен посећивати тренинге спорта који је његова живот и који је свакако један од најпопуларнијих на свету.

-У Шапцу се око 500 деце бави кошарком, мислим да се међу њима крију и будући шампиони. Било ми је задовољство да се дружимо. Искрено бих волео да често долазим у посету, да заједно и тренирамо. Град много улаже у спорт, надам се да ће та пракса бити настављена. Деца су ту и сада је на нама да створимо нове шампионе - рекао је Милан Мачван, некадашњи репрезентативац.

Фото: "Глас Подриња"


Шабац је град спорта и што је најважније клубови нашег града окупљају велики број и девојчица и дечака што употпуњује лепу слику на сваком тренингу, истакао је председник Привременог органа управе Града Шапца др Александар Пајић.

-У претходне три године Град се трудио да унапреди спортску инфраструктуру, али и да ангажује спортске стручњаке који ће радити пре свега са млађим узрастима, као и сениорским екипама и направити још боље резултате. Милан Мачван је сада наш суграђанин и желели смо да обиђе наше кошаркашке клубове, јер из тог спорта он долази и да деца виде како један шампион може бити приступачан, обичан човек, спреман да уложи своје знање и енергију да шабачку кошарку врати на стазе старе славе - рекао је Пајић и додао да је жеља да се и у наредном периоду пружи подршка спортским колективима.

Фото: "Глас Подриња"


-Пре свега да помогнемо млађе категорије, али и да имамо врхунске сениорске екипе за врхунске резултате. Шабац је био и остаће град спорта, а на Граду је да улаже како би сви спортски колективи могли да се такмиче на највишем нивоу и остварују велике резултате.

Фото: "Глас Подриња"


Делегација је била гост на тренинзима на отвореном терену “Милован Степандић Степи” (Кош клуб), потом сали Медицинске школе “Др Андра Јовановић” и сали ОШ “Мајур” у Мајуру.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa