Инфо

16. новембар 2023.16. нов 2023.
Л. Пејовић у дуелу

Л. Пејовић у дуелу

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Тмурно на небу Мачве

Нови неуспех. Још јдан меч без постигнутог гола. Најслабија форма у целој лиги. Залиха још довољна да не буде бриге. Проблем у навали. Четири преостала меча усмеравају пролећне циљеве
Још је сиво на небу Мачве и у црвено-црној свакодневици. У Оџацима меч какав је домаћин планирао. Још једном су сачували своју мрежу, а онда најбољи стрелац погоди за велика три бода највећег изненађења сезоне.

Текстилац – Мачва 1:0 (1:0)
Оџаци. Гледалаца: 100. Гл. судија: М. Миленковић; помоћници: Хрутка и Јовичић (сви Београд). Стрелац: Зулфић у 29. минуту. Жути картони: Средојевић и Јовановић (Текстилац); Сладојевић (Мачва).
МАЧВА: Гочманац, Марковић, Сладојевић, Ристивојевић, Савковић, Враштановић, Јововић, Новаковић (Мићановић), Мијаиловић (Угиагбе), Ристић (Петровић), Пејовић (Бранковић).


Мачва је након петнаест кола на позицији десет, а форма у последњих пет кола је најслабија од свих у лиги. Она је једини тим који у том периоду, тачније током октобра и у текућем делу новембра није забележио ниједну победу. Истовремено је елиминисана и у Купу Србије. Последњу победу Шапчани су остварили још 30. септембра против Јединства 1:0.

И. Куртушић


Непосредно пре пада форме и пада на табели, Шапчани су били тим у најбољој форми средином полусезоне, а у једном тренутку је била и на другом месту, одмах иза ОФК Београда који од старта нема конкуренцију. Од пораза од Лесковчана на домаћем терену много фактора је утицало да Мачва отпочне пад уз неупитно слабије наступе. Тежу повреду је доживео најбољи нападач и стрелац тима Павле Радуновић, уследиле су суспензије играча због четири жута картона, друге повреде, ситуација са Пеацеом, као и грешке које су квариле периоде добре игре и односиле бодове.

Одбрана у врху
Велики је дисбаланс између одбране и напада. Дефанзива Мачве је још међу најбољим у лиги. Боља је само одбрана Текстилца, једнако добра колико и Смедерева, а боља од ОФК Београда, међутим ефикасност је проблем. Само су Металац, Младост и Слобода постигле мање голова од црвено-црних.


Залиха бодова с почетка Мачви доноси позицију у средини и достижан заостатак за плеј оф позицијом, међутим у преостала четири кола мора показати више екипа Куртушића. Следе дуели против Колубаре у Шапцу, потом локални дерби против Радничког у Сремској Митровици, дуел против Смедерева, тима из врха, на домаћем терену и гостовање фењерашу у овом тренутку, новосадској Младости.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa