Инфо

16. новембар 2023.16. нов 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

У присуству представника Привременог Органа града Шапца, управе и чланова ВК „Шабац“

Свечано пуштен у рад шабачки олимпијски базен под балоном

Инвестиција града вредна 42,5 милиона биће од користи свим генерацијама, професионалцима, спортистима и рекреативцима, а првенствено најмлађима
Шабачки олимпијски базен под балоном свечано је пуштен у рад у понедељак у присуству представника Привременог органа града Шапца (ПО), управе и чланова Ватерполо клуба „Шабац“. Како је истакао председник ПО и носилац листе „Александар Вучић“- Шабац не сме да стане“ др Александар Пајић, инвестиција града вредна 42,5 милиона биће од користи свим генерацијама, професионалцима, спортистима и рекреативцима, а првенствено најмлађима.

За све суграђане
-Видите какве смо услове створили за наше најмлађе, али и за све грађане Шапца. Ово је прелепа инвестиција града. Говорили смо да је стварање инфраструктуре и услова за бављење спортом приоритет нове градске власти и у томе смо истрајали. Урадили смо прво комплекс отворених базена, затим соларну електрану, смањили цену потрошње електричне енергије, односно рачуне на годишњем нивоу за око 30 посто и сада смо инвестирали у балон којим смо наткрили олимпијски базен и омогућили дуплирање капацитета у зимском периоду, у овим данима када није лето и када није могуће користити базен без грејања. Овде је све прикључено комплетно топлом везом, спојени су затворени и балон базен, видите колико су прелепи услови. Имамо могућност коришћења дневног светла, јер је ово један од модернијих балона- рекао је Пајић и додао да ће кад дође лепо време балон бити скинут и базен коришћен као и раније.

Фото: "Глас Подриња"


Већи комфор свих корисника
-Жеља нам је да сви грађани Шапца имају могућност да дођу и користе шабачке базене. Направићемо погодности за угрожене категорије становништва, пензионере, децу. Шабац не сме да стане. Тиме показујемо велику одговорност према грађанима Шапца и онима који желе да се баве спортом. Сигуран сам да је овај пројекат један од најлепших у држави и планирамо да у том правцу наставимо да радимо и у будућности- поручио је Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


Како је навео кандидат за одборника на листи „Александар Вучић“- Шабац не сме да стане“ Миле Исаковић, овакав начин рада базена омогућиће бољу организацију и већи комфор свим корисницима.

-Мислим да ће праву корист грађани тек да виде, јер ће током зимских месеци моћи да користе базен и неће долазити до „сударања“ обуке непливача и тренинга Ватерполо клуба. Овако је много комфорније и комотније. Још сам под утиском тога како је све урађено, мислим да феноменално изгледа- нагласио је Исаковић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa