Инфо

16. новембар 2023.16. нов 2023.
М. Репановић (фото: ВК Шабац Еликсир)

М. Репановић (фото: ВК Шабац Еликсир)

ВАТЕРПОЛО: ЕВРО КУП

Ријека прва меч лопта

Победом у Ријеци Шабац Елискир стиже на корак од четвртфинала. Приморје само победа чува у игри. Ривали изједначени, драма у првом мечу. Обе екипе и даље желе у наредну фазу. Шапчани без Мараша
Још је у сећању и дуго ће се памтити драма из првог кола Евро купа и дуела Шапца и Приморја на Градском базену. Три четвртине је Приморје деловало моћно, а Шабац Елискир играо слаб меч, а онда у последњих осам минута су домаћи показали шта значи моћан и компактан тим, надокнадили заостатак и освојили прве бодове. Тај меч је наговестио да су Ријечани млад, но и врло снажан тим који нема случајно велике амбиције. Потврда је убрзо стигла и кроз победу над Хановером.

Стратегија за Приморје: Н. Личанин (фото: ВК Шабац Еликсир)


Ријека воли ватерполо и Приморје је један од миљеника града, те је и базен у Истри њихова снага коју ће покушати да искористе вечерас (16. новембар, од 20 часова). Упркос убедљивом поразу у Будимпешти форма је у успону. Након Шапца су успели да победе Хановер, два пута одличну Младост из Загреба, потом рутински Соларис, изборе пласман на финални турнир Купу Хрватске и једини пораз био је у Будимпешти. Бргуљан и Бурбуран су у најбољој форми и вероватно највећа опасност.

-Врло важан меч у Ријеци. У првом мечу смо показали да можемо против Приморја, а они да су врло квалитетни, те је реално да буде још једна неизвесна утакмица, против младе и брзе екипе са неколико искусних играча. Надам се нашој победи која би нас довела на корак од великог успеха – истакао је Небојша Тохољ.



Шабац Еликсир мора у Ријеци боље него у Хановеру, посебно посматрано кроз наступ у прва два периода која се не смеју поновити. За ралику од Немачке, враћа се у тим Стојановић, Кораћ је у успону форме, а мотив више је прилика да евентуалном победом Шапчани елиминишу Приморје, а себе доведу на корак од циља. Ријека не сме да дозволи пораз и само победа им чува реалне шансе за четвртфинале. У Хановеру играју Васпо и Будимпешта, једнако неизвестан дуел. Након четири кола ће бити све много јасније или потпуно неизвсено у најизједначенијој групи.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa