Инфо

16. новембар 2023.16. нов 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Манифестација „Винаверов свет 2023“ у Шапцу

У знак сећања на Станислава Винавера

Манифестација „Винаверов свет 2023“ биће одржана 17. и 18. новембра на више локација у Шапцу. Библиотека шабачка, Народни музеј у Шапцу и Музичка школа „Михаило Вукдраговић“ учествују у реализацији богатог програма
Манифестација „Винаверов свет 2023“ биће одржана 17. и 18. новембра на више локација у Шапцу. Установе културе припремиле су богат програм посвећен Станиславу Винаверу, истакнуто је на конференцији за новинаре у Градској кући.

Као увертира у „Винаверов свет 2023“ у среду, 15. новембра, у Библиотеци шабачкој одржано је предавање Ненада Гугла под називом „Дијамантски умови“, а свечано отварање Манифестације планирано је за петак у Народном музеју када ће по први пут у Шапцу бити представљена дела Момчила Моме Антоновића.



-Морам да напоменем да све оно што радимо је само једно скромно уздарје човеку који нас је својим животом и стваралаштвом несебично задужио. И не само нас, већ и покољења која ће доћи иза нас. Због тога смо се трудили да осмислимо садржајан програм колико је Винаверова личност била светрана и широка – истакла је Александра Павловић директорка Фондације „Станислав Винавер“.

Градске установе културе програмом одају почаст и негују сећање на књижевника, преводиоца, ерудиту, новинара и дипломату.

Фото: "Глас Подриња"


-Где реч престаје, музика наставља. У име Фондације позивам грађане и све љубитеље музике, културе да у суботу, 18. новембра дођу у Музичку школу на промоцију монографије „Станислав Винавер и музика“ и концерт. Анета Илић, сопран, пијаниста Владимир Глигорић и баритон Вук Зекић извешће програм базиран на Винаверовим стиховима, док је музика у савременом духу – навела је Соња Живковић, чланица Управног одбора Фондације „Станислав Винавер“.
М.Ж.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa