Инфо

16. новембар 2023.16. нов 2023.
С. Аличић (фото: БСС)

С. Аличић (фото: БСС)

БОКС: ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ДО 22 ГОДИНЕ

Шапчани спремни

Будва је домаћин Европског првенства за боксере до 22 године, односно млађе сениорке и сениоре, а међу репрезентативцима Србије су и шабачки боскери, свима позната имена Семиз Аличић (Мачвa) и Омер Аметовић (Сомбор).

Уколико у категорији до 67 кг овог дана (16. новембра) боксује Семиз Аличић, то значи да је успешно пребродио у уторак Словака Адолфа Станека. Текст који читате настао је пре старта овог дуела. Уколико је Семиз славио до медаље га дели још само једна победа, а четвртфинални противник је победник меча Хрвата Фабијана Томкића и Молдавца Владисалава Гудзиа.

О. Аметовић (фото: БСС)


У рингу ће у четвртак, 16. новембра, свакако бити Омер Аметовић, представник Србије у категорији до 51 кг. Први тријумф обезбеђује медаљу. Ривал долази из Португала, реч је о Едгару Леандру Монтеири. Победник овог меча пласираће се у полуфинале и чекати у мечу за финале бољег из дуела Роберта Патера из Румуније и Рудолфа Гарбојана из Јерменије.

Србију у Будви представља још четворица боксера и две даме. Цамовић (60 кг), Шендрик (63,5), Николић (71 кг) и Мемић (75 кг), као и Кристина Нађ Варга (48 кг) и Сара Ћирковић (54 кг). Све их предводи селектор Милан Пиперски. Ово првенство је и одлична припрема за наредну годину и Европско сениорско првенство у Београду.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa