Инфо

16. новембар 2023.16. нов 2023.
Фото: Културни центар

Фото: Културни центар

Изложба “Синергија”, Миодрага Самарџића и Милице Ракочевић у КЦ

Краљевчанка и Шапчанин стварају заједно

„Вајари, супружници, родитељи, самостални уметници. Краљевчанка и Шапчанин, вредни, радни, образовани, необични, критични, аналитични, корачају сигурним и озбиљним вајарским, уметничким корацима, у потрази за новим идејама, изазовима, материјалима, новим скулптурама“
У Галерији Културног центра до 17. новембра отворена је изложба склуптура Миодрага Самарџића и Милице Ракочевић под називом „Синергија“. Како су истакли из Културног центра, „од заједничког живота па до ове поставке већ дуги низ година њихово стваралаштво се слило у једну Синергију како су желели да се назове ова изложба“.

-Као што човек покушава да помири у себи све своје супротности, тако и два вајара, тј. вајар и вајарка, муж и жена, покушавају овај пут да по први пут крену заједно, у једну велику и одговорну авантуру која се зове самостална изложба. Заједничка. Први пут се представљају Шапчанима изложбом под називом ,,Синергија”. Милица Ракочевић и Миодраг Самарџић. Вајари, супружници, родитељи, самостални уметници. Краљевчанка и Шапчанин, вредни, радни, образовани, необични, критични, аналитични, корачају сигурним и озбиљним вајарским, уметничким корацима, у потрази за новим идејама, изазовима, материјалима, новим скулптурама – истакла је историчарка уметности Соња Петровић Јагић и додали да су Милица и Миодраг пренели дух заједништва и међусобног поштовања, те да је однос према варајству био стално праћен и усхићењима на међусобним напредовањима.

Фото: Културни центар


-На овој заједничкој, шабачкој изложби у галерији Културног центра ради се о делима најразличитијег, проблемског интересовања и медијског изражавања. А баш та разноврсност кроји специфичну атмосферу која нас омами чим пређемо праг галерије и утонемо у магију ових несвакидашњих уметничких дела. Јер све те облике, сензације, представе на једном месту, можемо доживети на многе различите начине. Ова два сјајна уметика свакако ће имати шта да нам покажу. Поред скулптуре, врло су креативни и вредни, занатски потковани и мислим да за њихову будућност,,нема зиме”. Милица и Миодраг су уметници који ненаметљиво и стрпљиво, али сигурно налазе место у савременим ликовним токови.

Милица је на докторским студијама на ФЛУ у Београду и у септембру је на Коларцу имала врло запажену изложбу ,,Облицима о женскости”, док је Миодраг је завршио мастер студије, и пре извесног времена имао је сјајну изложбу у галерији Цептер у Београду.
М.Ж.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa