Инфо

16. новембар 2023.16. нов 2023.
Његово вече против Партизана – М. Дакић (фото: РК Металопластика)

Његово вече против Партизана – М. Дакић (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Низ плавих изазова

Металопластика се реванширала Партизану за поразе претходне сезоне у Зорки, прекинула низ успеха црно-белих у Шапцу, продубила проблеме ривала, али и себе још више одвојила од Београђана. Паркет је показао да је МП Елискир у овом тренутку бољи ривал од Партизана. Нова победа пред тешке мечеве.

МП Еликсир – Партизан 35:30 (16:13)
Хала „Зорка“. Гледалаца: 1.200. Судије: Тривковић и Милосављевић (оба Бешка). Седмерци: Металопластика 3 (2), Партизан 4 (3). Искључења: Металопластика 8, Партизан 12 минута.
МП ЕЛИКСИР: Павковић, Додић 6 (1), Алиловић, Ф. Миловановић 5 (1), И. Миловановић, Гавашелишшвили, Јевтић 1, Арсић, Дамјановић, Павловић 5, Брајовић 4, Јовановић 4, Паповић, Петровић 1, Симић, Дакић 9.
ПАРТИЗАН: Михајлов, Драговић, Маркататос 1, Јовић 2, Шотић 1, Весковић, Белошевац, Јелић, Којадиновић 4, Мићић 5, Праштало, Поповић 6, Пештић 1, Лазић 4, Ковачевић 6.


Уз сваки респект према спортском ривалу, Уб, наредни ривал, не би смео бити превелики залогај за шабачки тим иако је домаћин, но да нису случајно у елити показао је шок који су приредили Динаму указавши како се могу провести они који их потцене. Било би изненађење све осим победе плавих, упркос потреби за прерасподелом снага. Уб је први пут у елити и велики успех ће бити ако ту остане и наредне сезоне. Изненадили су Раднички, али су и губили мечеве од Врања, Југовића, Обилића. Неколико искусних играча су окосница екипе: Лазић и Томић пре свих, уз интернационалца Пановског и крила, Алавања и некадашњи играч Металопластике Петровић.

Следе Уб и Финци (фото: РК Металопластика)


-Остварујемо победе, имамо добар учинак, а свака утакмица је изазов где треба да покажемо зашто смо у врху. Свакој наредној утакмици прилазимо као најважнијој и у што је најважније у свакој је победа циљ. Има још простора за побољшање и снаге усмеравамо у том правцу – рекао је В. Матић.

Плаве очекује дерби против Динама, дуел тренутно две од три најбоље екипе, а потом изазови у Европи и мечеви против финског БК 46 у шеснаестини финала Евро купа. До паузе током зиме, преостају након поментуих и мечеви у Зрењанину и Каћу, односно дерби против Дубочице у Шапцу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa