Инфо

16. новембар 2023.16. нов 2023.
П. Гавриловић (фото: ВК Шабац Еликсир)

П. Гавриловић (фото: ВК Шабац Еликсир)

ВАТЕРПОЛО: ДОМАЋА ТАКМИЧЕЊА

Нови Београд опет

Ниједан тим у Србији не воли да често на супротној страни има Нови Београд, првог фаворита за титулу шампиона Европе, а фортуна у том смислу није наклоњена Шапчанима, те чешће од осталих морају на мегдан најјачем тиму. Најпре су доспели у групу са њима, одиграли одличан, прави дерби меч у Шапцу, потом су претходног викенда одиграли меч четвртфинала Купа, сада је време и за првенствени окршај у Београду.

Шабац – Нови Београд 8:10 (4:1, 0:2, 2:3, 2:4)
Градски базен. Гледалаца: 900. Судије: Киш и Раковић Искључења: Шабац 13, Нови Београд 13. Петерци Нови Београд 1(1)
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Новаковић 2, Репановић, Копцев, Круг, Бараћ 2, Станић, Мачић 1, Драговић, Стојановић 2 Кораћ 1, Гавриловић, Тохољ.
НОВИ БЕОГРАД: Добожанов, Мартиновић, Скумпакис 1, Гранадос 2, Ћук 2, Пијетловић 1, Драшовић, Јакшић 2(1), Перковић, Филиповић 1, Лукић, Влахопулос 1, Де Микелис, Радуловић.


Шапчани су у лигашком окршају били равноправни до финиша, у Купу си „чивијаши“ били тим који је већи део меча имао и предност, у једном тренутку и плус три, уз недосуђен петарац. Ипак искључења и умор су учинили своје, те је превагу однело искуство и дужа клупа.

У Супер лиги су Новобеограђани неприкосновен и желе трећи трофеј у низу, Куп не звучи толико важно, но то је трофеј који нису освојили, те не мањка мотивације. Следи им убрзо и врло важан меч против Бреше у Лиги шампиона где би им победа осигурала место у четвртфиналу. Ипак, имају по саставу два снажна тима и неће у тој мери утицати згуснут распоред.

А. Мачић (фото: ВК Шабац Еликсир)


Најважније за плеј оф борбу Шабац Елискир је остварио кроз две победе над Партизаном (једном после петераца) и важно је сада бити најбољи могући против Звезде, Радничког и Вукова у наставку домаће Лиге. То је једини пут да буде још утакмица против Новог Београда, али у полуфиналу или финалу плеј офа.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa