Инфо

23. новембар 2023.23. нов 2023.
Снага младости: Ф. Новаковић

Снага младости: Ф. Новаковић

ВАТЕРПОЛО: ЕВРО КУП

Најтеже гостовање

Половичан учинак након четири кола. Пад у једном периоду игре у Ријци однео прилику. Следи меч против лидера групе и екипе у врхунској форми
У Ријеци су се поновили лоши периоди игре Шапчана и цена за те „празне“ минуте је нови пораз у Евро купу и неизвесност до завршетка последњег кола по питању пласмана у наредну фазу. Када је домаћин стекао осетну предност успоставио је игру која је њему одговарала и рутински стигао до победе.

Приморје – Шабац Еликсир 15:10 (4:2, 4:2, 4:3, 3:3)
Ријека. Искључења: Приморје 14, Шабац 16; Петерци: Приморје 2(1), Шабац 3(1).
ПРИМОРЈЕ: Чубранић, Бабић, Кадивец 1, Тончинић, Брубњак 3(1), Бргуљан 1, Н. Чубранић, Бабић 1, Бурбуран, Те Рил 4, Крипа 2, Папарић 3, Јурић.
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Новаковић 1, Репановић, Коптсев, Круг 1, Бараћ 1, Тохољ, Мачић 2, Драговић 2, Стојановић 2, Кораћ 1(1), Гавриловић.


Већ данас (23. новембра) Шабац Еликсир у претпоследњем колу гостује у Будимпешти реално најквалитетнијој екипи групе Ц, то показују резултати. БВСЦ није само на врху Евро куп групе, они су и други у Мађарској, савладали су једини сјајни Вашаш, у десет кола имају девет победа, а врло убедљиви наступи против Приморја и Хановера довели су их до четвртфинала. Теоретски још нису осигурали место, но мало чудо би морало да се деси да не изборе пласман. Тартаи, Чапо, Месарош играју све боље и налазе се у невероватној форми. Свакако су фаворити на свом базену, где знају само за победе ове сезоне у свим такмичењима. Како сезона одмиче све је јасније колико је велики успех била победа над Будимпештом у Шапцу. У свим такмичењима и више од 20 мечева БВСЦ је поражен само три пута, један од тих изгубљених мечева се догодио и у Шапцу.

А. Бараћ (фото: ВК Шабац Еликсир)


Шабац је свакако у игри још увек и зависи од својих резултата. Две победе гарантују место међу осам најбољих, а и у случају пораза у Будимпешти Шапчани ће још имати шансу под условом да Приморје не победи у Хановеру, те да у последњем колу, уз победу Шапца БВСЦ слави у Хрватској.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa