Инфо

23. новембар 2023.23. нов 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Винаверов свет 2023. у Шапцу

Винавер, брилијантни ум слободног духа

„Вођени жељом да у незаборав сместимо овог изузетног човека, који је својим истинским родољубљем, раскошним идејама, слободним духом, посвећеношћу и непристајањем, створио дело које је надвисило све оквире који су му непрестано наметани кроз Манифестацију Винаверов свет 2023. чувамо име и стваралаштво Станислава Винавер“, истакла је Александра Павловић, директор фондације “Станислав Винавер”
У сусрет ВИНАВЕРОВОМ СВЕТУ 2023. кренули смо са Ненадом Гуглом, професором српског језика и књижевности, писцем, човеком који је понирући у срж свога сопства успео да разоткрије чаролију и једноставност игре која се зове живот.

У петак, 17. новембра, у дворани “ Винавер” одржано је предавање младе Шапчанке, мср Фате Егановић, докторанткиње на одсеку за књижевност и језик Филозофског факултета у Новом Саду.

Фото: Глас Подриња


Фата Егановић активно учествује на филолошким научним скуповима, редовни је члан Матице српске. Бави се књижевном критиком , есејистиком, превођењем, истраживачким радом...

Пригодно слово о песнику казивали су Миња Вујовић, Лена Вујовић и Никола Ђукић.

Промоција колективне монографије “ Станислав Винавер и музика” , чији је суиздавач Фондација “ Станислав Винавер”, одржана је у оквиру манифестације ВИНАВЕРОВ СВЕТ 2023. у Музичкој школи “ Михаило Вукдраговић” . Књигу су представиле: др Мирјана Николић, ректор Универзитета уметности у Београду, др Ана Стефановић и др Драгана Стојановић-Новичић, редовни професори Катедра за музикологију.

Фото: Глас Подриња


Монографија представља скуп радова са прошлогодишњег научног скупа који је реализован у сарадњи са Филолошким факултетом у Београду и Факултетом музичке уметности у Београду.

-Вођени жељом да у незаборав сместимо овог изузетног човека, који је својим истинским родољубљем, раскошним идејама, слободним духом, посвећеношћу и непристајањем, створио дело које је надвисило све оквире који су му непрестано наметани кроз Манифестацију Винаверов свет 2023. чувамо име и стваралаштво Станислава Винавера – истакла је Александра Павловић, директор фондације “Станислав Винавер”.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa