Инфо

23. новембар 2023.23. нов 2023.
С. Аличић (фото: БСС)

С. Аличић (фото: БСС)

БОКС: ЕП ЗА МЛАЂЕ СЕНИОРЕ

Велика шабачка одличја

Након пет година шабачки бокс је заслужио две интернационалне медаље са највећих светских такмичења. Још једном су одличја у наш град донели Семиз Аличић и Омер Аметовић. Управо овај дуо учинио је исто 2018. године у Русији, а Аметовић је и годину дана касније у омладинској конкуренцији стигао до постоља.

Пре пет година су били јуниори и окитили су се златом (Семиз) и бронзом (Омер), а сада су као млађи сениори, уз искуство учешћа и на највећим сениорским надметањима, заслужили одличја и међу млађим сениорима. Оба шабачка боксера су из Будве. са континенталног шампионата млађих сениора стигла тежа за по једну бронзу.

Семиз у категорији до 67 кг савладао противнике из Словачке и Хрватске, Станека и Томкића. Оба ривала је боксер шабачке Мачве савладао једногласном одлуком судија, 5:0, а заузстављен је од Словенца Петрича, вицешампиона Европе, прекидом средином друге рунде.

О. Аметовић (фото: БСС)


Аметовић је у категорији до 51 кг савладао у четвртфиналу Португалца Леандра Монтеиру поенима 4:1, а потом поражен у борби за финале од Јермена Гарбојана једногласном одлуком арбитара. Јермен је у финалу поражен од боксера из Азербејџана.

За оба боксера је ово била и добра припрема за наредну годину и Европско сениорско првенство у Београду, а Аметовић још има прилику да се пласира и на Олимпијске игре у Паризу следећег лета.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa