Инфо

23. новембар 2023.23. нов 2023.
Заједно до успеха: ВК Шабац Еликсир (фото: ВК Шабац)

Заједно до успеха: ВК Шабац Еликсир (фото: ВК Шабац)

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Пауза пред дербије

Пораз од Новог Београда очекиван. Шапчани на паузи у домаћој лиги до 2024. године. Најважнији мечеви следе. Много дербија у наредној фази и много неизвесних учинака. Лига изједначенија
За шабачке ватерполисте су преостале још две еврпске обавезе до краја календарске године, док је на домаћој сцени пауза пред трећу фазу искиданог Првенства. Шабац Еликсир је очекивано поражен од Новог Београда, у наредном колу је слободан, сигурно преноси бодове из мечева против Партизана и након Евро купа следи припрема важних двомеча.

Нови Београд – Шабац Еликсир 23:9 (8:3, 5:0, 5:3, 5:3)
Београд. Судије: Шукић и Станојевић. Искључења: НБГ 22, Шабац Еликсир 18. Петерци: Нови Београд 4(4).
Н. БЕОГРАД: Добожанов, Мартиновић 1, Скумапкис 2, Гранадос 5, Вучинић, Ћетковић, Драшовић 2, Јакшић 5 (4), Перковић, Филиповић 3, Лукић 2, Влахопулос 3, Де Микелис, Радуловић.
ШАБАЦ ЕЛИКСИР: Живојиновић, Мараш, Филиповић, Репановић, Копцев, Круг 1, Бабић, Станић, Мачић 2, Драговић 2, Стојановић 4, Кораћ, Гавриловић, Тохољ.


Шапчани ће сигурно играти у плеј офу ове сезоне, а у наредних шест мечева ће бити познато с које позиције крећу. Биће фаворити у два меча против Новобеоградских вукова, но на ту улогу не могу рачунати против Звезде и Радничког, као што ни ривали Шапца не могу себе сматрати фаворитом, те је пред нама изузетно занимљивих шест мечева, но тек на почетку 2024. године.

М. Мараш (фото: ВК Шабац)


Међу тимовима је мало непознаница, Нови Београд је свакако први фаворит до краја, Звезду виде као други тим по снази, док су Раднички, Шабац и Партизан одмах до црвено-белих. Вукови су реално на позицији шест, али боље од свих Валис, тим који је побеђивао и Звезду и Раднички, зна колико могу бити незгодни, директно су их елиминисали из групе од шест најбољих и то у Ваљеву. Управо ова два тима могу бити потенцијална мина у следећој фази, односно нокаут доигравању.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa