Инфо

23. новембар 2023.23. нов 2023.
Желе нову победу (фото: РК Металопластика Еликсир)

Желе нову победу (фото: РК Металопластика Еликсир)

РУКОМЕТ: ЕХФ КУП

Фински изазов

Финци нису познат европски клуб, немају интернационалаца, али су у домаћем шампионату најбољи, већ сада близу титуле. Синоћ дерби против Динама
Када је жреб одредио БК 46 за ривала Металопластике Елискир на први поглед је као најтежи деловао далек пут, међутим онда се испоставило да екипа с југа финске има изузетну сезону. На старту су претрпели пораз, а онда су започели серију победа која не престаје, те су, као врхунац, у претходном колу „разбили“ шампиона и највећег ривбала Рихилахти Кокс са чак десет голова разлике на гостујућем терену. У овом тренутну су без премца у Финској.

Уб - МП Еликсир 29:34 (14:17)
СХ Уб. Гледалаца: 450. Судије: Бакмаз и Радаковић (оба НС). Седмерци: Уб 4(4); МП 4(2). Искључења: Уб 8, МП 6 минута.
МП Еликсир: Павковић, Додић 8(1), Алиловић 3, Марковић, Ф. Миловановић 3, И. Миловановић, Гавашелишвили 3(1), Арсић (9 одбрана), Дамњановић, Павловић 2, Брајовић 6, Јовановић 5, Паповић, Петровић 2, Симић, Дакић 2.


Металопластика Еликсир такође је у успону фомре, као и ривал на домаћој сцени је претрпела један пораз. У последња два кола је савладала у дербију Партизан, док је у претходном лако изашла на крај са мотивисаним Убом, те учвршћена на позицији два. На тој позиције је синоћ дочекала у дербију Динамо из Панчева.

Оба такмаца на евро сцени су без борбе стигле међу 32 најбоља тима ЕХФ купа, трећег европског такмичења. Шапчани нису играли двомеч против искљученог Анортозиса, Финци против екипе из Израела која је одустала. Оба тима имају саставе засноване на домаћим играчима, уз по једног интернационалца, док их предводе два играча која су поникла у тимовима чији су тренери иако је Владан Матић много познатије име од Андреса Рунберга.

Опасни Финци (фото: vastranyland.fi/Лина Енлунд)


-Врло незгодна екипа, игра уз много самопоуздања и дуго су на окупу, одлично су уиграни. Нимало лак ривал, долази из Скандинавије где је рукомет врло развијен али се наши циљеви не мењају, желимо у осмину финала и меч у Шапцу је важан како би створили предност пред реванш – рекао је помоћни тренер Давид Рашић.

Металопластика и БК 46 су неупоредиви што се тиче традиције. Финци су редовни у Европи, али је највећи домет осмина финала. Претходне сезоне су елиминисани у овој фази од каснијег финалисте. Овај двомеч ће бити добар и показатељ снаге Супер лиге у односу на Лигу Финске.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa