Инфо

23. новембар 2023.23. нов 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

УСКОРО ОТВАРАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ПУТНИЧКОГ ПРИСТАНИШТА

Шабац на мапи „Запловимо Србијом“

Улазимо у А класу наутике Србије. Већ се налазимо на мапи “Запловимо Србијом“. Приступ овом пристаништу имаће сви бродови дужине до 135 метар. Жеља нам је да повежемо Шабац са Београдом и Сремском Митровицом због наших грађана, али и да туристи дођу и Шабац и упознају се свим што град уме да прикаже. Агенција за луке је Влади Републике Србије упутила захтев за проглашење лучког подручја и то је урађено. Влада је уложила 555.000 евра за ово пристаниште
Председник Привременог органа града Шапца Александар Пајић, са директором Агенције за луке Вуком Перовићем и помоћником министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Предрагом Петровићем обишао је прошле седмице радове на изградњи Међународног путничког пристаништа на Сави. Званично отварање се очекује почетком децембра.

Фото: "Глас Подриња"


-Улазимо у А класу наутике Србије. Већ се налазимо на мапи “Запловимо Србијом“. Приступ овом пристаништу имаће сви бродови дужине до 135 метар. Жеља нам је да повежемо Шабац са Београдом и Сремском Митровицом због наших грађана, али и да туристи дођу у Шабац и упознају се свим што град уме да прикаже. Агенција за луке је Влади Републике Србије упутила захтев за проглашење лучког подручја и то је урађено. Влада је уложила 555.000 евра за ово пристаниште. Ми ћемо, преко Туристичке организације града Шапца радити на промоцији града и овим начином превоза путника.

Фото: "Глас Подриња"


Добили смо ауто-пут Рума - Шабац, нови мост преко реке Саве, добијамо брзу саобраћајницу према Лозници. Обновили смо железничку станицу захваљујући Министарству саобраћаја. Град Шабац сада излази на реку. Многи су пројекти које град ради на обали реке Саве. Радимо санацију депоније Дудара, завршићемо Савску улицу пре отварања пристаништа и током наредне четири године имаћемо још пројеката везаних за излазак на реку, рекао је Александар Пајић.
М.М.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa