Инфо

30. новембар 2023.30. нов 2023.
М. Новаковић у дуелу против Младости

М. Новаковић у дуелу против Младости

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Смедеревци долазе у Шабац

Пораз у Митровици вратио Шапчпане у други део табеле. На домаћем опроштају од 2023. године ривал из врха, великог имена
Чинило се како се Мачва враћа на пут победа. Колубара је сасвим солидан ривал, а Металац је савладан у гостима, екипа која је пре и после тога победила водеће две екипе, међутим нови корак назад забележен је у Митровици. Раднички је победио и поново одвео Мачву изван зоне плеј офа. Занимљивост дуела је да тренер Мачве током меча није направио ниједну измену.

Раднички (СМ) – Мачва 1:0 (1:0)
С. Митровица. Гледалаца: 100. Гл. судија: М. Миленковић (Београд); помоћници: Радоичић и Богићевић (оба Београд). Стрелац: Гајић у 11. минуту. Жути картони: Петровић и Мићић (Раднички); Абдулахи и Новаковић (Мачва).
МАЧВА: Гочманац, Марковић, Јевтић, Ристивојевић, Савковић, Враштановић, Димитријевић, Новаковић, Мијаиловић, Абдуллахи, Угиагбе.


Остала су још два меча у 2023. години, а с каквим еланом ће се правити анализа након њих много зависи од исхода. Смедерево је последњи такмац у Шапцу ове године. Некадашњи великан, учесник више европских такмичења, освајач Купа СЦГ 2023. године тим који је дао неколико репрезентативаца у доба када је носио име Сартид, након година лутања, чини се да је пронашао себе и иако новајлика кандидат је за Супер лигу. Највећи ривали им гостују на пролеће, али Смедеревци и нису класична домаћа екипа. Играју тврд фудбал, одбрана им је ослонац, састав се не мења много, најбољи стрелци су им летошња појачања Стевановић и Обрадовић.

Б. Враштановић


Смедерево је непоражено четири меча у низу. Мачва је након тешке серије остварила две победе пре пораза у понедељак. На основу досадашњих мечева реално је очекивати тврду утакмицу где ниједан тим неће превише ризиковати, а може и један гол одлучити. Победом Шапчани могу и до шестог места, поразом до 11. Смедерево поразом може и четири позиције ниже, Мачва би победом пришла на бод ривалу. Последњи меч су два тима одиграла 12. јуна 2016. у Смедереву, било је 1:0 за домаће, док је у Шапцу, у децембру 2015. Мачва победила 1:0 у мечевима Српске лиге Запад.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa