Инфо

30. новембар 2023.30. нов 2023.
Саопштење за јавност листе Шабац против насиља Небојша Зеленовић

Саопштење за јавност листе Шабац против насиља Небојша Зеленовић

У недељу 26. новембра 2023. године листа „Шабац против насиља“ је одражала конференцију за новинаре поводом обележавања друге годишњице насиља на шабачком мосту. Конференција је одржана испред зграде Министарства унутрашњих послова у Шапцу јер до данас није дат одговор на питање ко је наредио полицији да се повуче са моста и на тај начин угрози јавну безебдност.

Новинарима се обратио носилац листе „Шабац против насиља“ Небојша Зеленовић који је подсетио на дешавање од пре две године. Зеленовић је још једном захтевао одговоре на питања ко је наредио повлачење полиције, ко је довезао батинаше службеним аутима, ко их је наоружао палицама и моткама и како је такво страшно насиље уопште могло да се догоди.

„Постављамо питање свима онима који треба да дају одговоре на њих. То је полиција, то је тужилаштво, то су све надлежне институције које, као што знамо, до сада нису покренули ниједан процес против тих људи који су одговорни, а неки од њих су и награђени“ истакао је Небојша Зеленовић. Да подсетимо, Небојша Стојићевић Јарин, високи функционер Српске напредне странке у Шапцу, возач багера који је насрнуо на грађане је награђен и постао један од високих руководилаца ЈП „Инфраструктура“ у Шапцу.
Листа „Шабац против насиља“ позвала је све Шапчане да дођу у понедељак 27. новембра 2023. године у 19 часова испред Старе робне куће да заједно искажу незадовољство и да се заједно боримо против насиља на миран и достојанствен начин.

У недељу 17. децембра зауставићемо насиље и вратити нормалан живот у наш град.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa