Инфо

30. новембар 2023.30. нов 2023.
Т. Мандић у продору (фото: РСС)

Т. Мандић у продору (фото: РСС)

РУКОМЕТ: СРБИЈА – ЈУНИОРКЕ

Србија без Светског

Половичан учинак недовољан. Пораз од Италије покварио планове. Успешан наступ три шабачке рукометашице. Потзребно пратити европске стандарде
Женска јуниорска репрезентација Србије неће наредног лета наступати на Светском шампионату у Северној Македонији. Иако је квалификациони турнир организован у Врњачкој Бањи, Србија није искористила предност домаћег терена и надметање завршила иза Шпаније која одлази на мондијал.

Изабранице селекторке Љиљане Марковић, некадашње шабачке рукометашице оствариле су две победе и два пораза. Савладани су Хрватска 25:23 и Фарска Острва 30:28, док су боље од Србије биле репрезентативке Шпаније 31:20 и Италије 25:24.

Три рукометашице Медицинара наступале су на турниру. Тамара Мандић се уписивала међу стрелце у сва четири дуела, постигла је укупно осам голова. Александра Васић није била у конкуренцији против Хрватске и Фарских Острва, док је у прва два дуела постигла по три гола, укупно шест. Невена Радић се уписала међу стрелце против Хрватске.



-Шпанија је заслужено прва. Ми смо за ову генерацију овим добиле могућност да видимо где се налазимо у односу на остале екипе у Европи у овом тренутку и какав се рукомет игра. Рукомет се свуда диже на виши ниво и то је нешто што постављамо себи као задатак да у будућности испратимо – рекла је Љиљана Марковић.

Једна од најефикаснијих у Србији била је Нора Фајфрић, рукометашица Наисе, иначе унука прослављеног шабачког рукометаша Петра Фајфрића. Постигла је 19 погодака. Уз селекторку и три рукометашице шабачки рукомет и Медицинар у репрезенатцији представљао је и Владимир Павловић, тренер млађих категорија у клубу и први помоћник Љиље Марковић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa