Инфо

30. новембар 2023.30. нов 2023.
Приоритет одбрана Шапца од загађења
ВЛАДИМИР ТЕРЗИЋ, КАНДИДАТ ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА „ЧИСТЕ ЛИСТЕ ЗА ДРУГАЧИЈИ ШАБАЦ“

Приоритет одбрана Шапца од загађења

Свој програм базирали су на конкретним решењима која нуде за град Шабац, а кампању на промоцији онога што желе да ураде, уместо на блаћењу других опција
Угледни шабачки адвокат, дипломирани правник Владимир Терзић носилац је и кандидат за градоначелника „Чисте листе за другачији Шабац“ која ће бити под редним бројем 7 на изборима за градску Скупштину. Свој програм базирали су на конкретним решењима која нуде за град Шабац, а кампању на промоцији онога што желе да ураде, уместо на блаћењу других опција.

Приоритет стављају на здравље и безбедност грађана Шапца. Терзић истиче да се Шабац мора бранити од загађења које прети од града Лознице, односно пројекта „Јадар“.

-Експлоатиација и прерада Литијума, по нашем мишљењу, не може се извршити на безбедан начин. То се нигде у свету не ради у насељеним местима и не треба да се ради ни у Лозници. Ефекти би се одразили на читаво Подриња, слив реке Дрине, Мачву. Водоизвориште у Табановићу црпи дринску подземну воду и уколико она буде загађена бором и арсеном ми ћемо бити еколошке избеглице. Друга тачка је контрола „Еликсира“ где планирамо да урадимо озбиљну експертизу, тако што бисмо формирали комисију на нивоу града и коначно урадили екстерни план заштите од великог удеса, који град Шабац не поседује. „Еликсир“ је најочигледнији проблем, али ово би се односило и на друге фабрике које раде са опасним материјама, каже Владимир Терзић.



Саобраћајни проблеми у граду још једна су од тема којом ће се бавити уколико буду део градске власти. Посебно ће ставити акценат на већу безбедност пешака, пре свега деце.

-Постоји много необезбеђених пешачких прелаза, посебно око школа. Добро је што су урађени стубићи код Економске и Музичке школе, али такви стубићи треба да буду урађени на сваком пешачком прелазу, посебно код школа. Треба да црпимо позитивна искуства других земаља. На пример у Швајцарској проблематични пешачки прелази су флуоресцентни, осветљени расветом која се напаја соларно. То су решења која нису скупа. Првацима, који су најрањивија категорија пешака, бисмо обезбедили светлеће прслуке, истиче Терзић.

Сматра да је недопустиво да директоре јавних предузећа поставља странка и наводи да би они то радили путем конкурса. Колико је битно да директори буду праведно изабрани, наводи да је подједнако битно да буду поштено и награђени за свој рад.

Сматра да је недопустиво да директоре јавних предузећа поставља странка и наводи да би они то
радили путем конкурса. Колико је битно да директори буду праведно изабрани, наводи да је подједнако
битно да буду поштено и награђени за свој рад


-Немогуће је да неко са платом од 100.000 динара располаже милионима евра, а да не уђе у коруптивни ланац, као што је то било до сада и код прошле и код садашње власти. Ми ћемо то променити тако што ће на конкурсима бити изабрани најбољи кадрови и имаће такве плате да неће размишљати о злоупотреби функције, наводи Терзић.

Истиче да не треба чекати да из Београда пошаљу инвеститоре који ће отварати фабрике, него да нам је неопходна градска власт која ће бити способна да директно разговара са страним инвеститорима. Наводи да фокус треба ставити на велике европске прерађиваче хране.

-Разговараћемо са њима како би овде ораганизовали прераду, пре свега меса, млека и свих пољопривредних производа, а сировине би набављали од овдашњих произвођача. Наши грађани неће морати да иду на прекваификације да би мотали каблове, него ће радити оно што већ знају, каже Терзић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa