Инфо

30. новембар 2023.30. нов 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА БРЗЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ СЛЕПЧЕВИЋ – БАДОВИНЦИ

Бијељина Шапцу никад ближа

Почели су радови на изградњи брзе саобраћајнице Слепчевић - Бадовинци, у дужини од 15,3 километара. Деоница ће повезати брзу саобраћајницу Шабац - Лозница са граничним прелазом Попово Поље (Павловића мост).

Почетку изградње у понедељак је присуствовао и председник Србије Александар Вучић. Радове су такође обишли и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић и директор „Коридора Србије“ Александар Антић, али и градоначелници и председници општина Мачванског управног округа.

Фото: "Глас Подриња"


На овом путу предвиђена је изградња пет мостова, четири пропуста, четири кружна тока, а биће урађена и регулација водотокова у дужини од 690 метара.

-Када смо крајем октобра 2020. године дошли на власт обећали смо сарадњу са својом државом и све што се дешава у Шапцу и Мачванском округу јесте резултат те сарадње. Изградњом ове брзе саобраћајнице сви Шапчани ће имати много бржу везу до Бадовинаца и Босне и Херцеговине. Врло брзо почињемо са радовима на путу Шабац - Текериш. Радимо већ деоницу од 4,2 километра Мајур - Сокина кафана. Првим слојем асфалта је већ пресвучено и сада се ради други слој асфалта. Шабац је и даље велико градилиште путне инфраструктуре. То ће утицати на повећан број привредника и компанија које ће доћи у Шабац, тако и на велико запошљавање, рекао је председник Привременог органа града Шапца Александар Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


Пројекат ће доринети бржем развоју овог дела Западне Србије и локалних самоуправа везаних за овај коридор.

На овом путу предвиђена је изградња пет мостова, четири пропуста, четири кружна тока, а биће урађена и регулација водотокова у дужини од 690 метара

-Ово је велики дан за све грађане Мачванског округа, а посебно за Општину Богатић. Деоница брзе саобраћајнице од Слечевића до Бадовинаца допринеће већем доласку привредника и инвеститора у нашу општину, али и самом развоју општине, као и бољем извозу пољопривредних проивода. Захваљујући овој деоници Богатић се привредно отвара. Поред тога за нас је важна ствар што ће се путеви кроз Богатић растеретити камиона који ће бити преусмерени на брзе саобраћајнице, рекао је председник општине Богатић Милан Дамњановић.

Фото: "Глас Подриња"


Извођач радова је азербејџанска компанија “Азвирт“.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa