Инфо

30. новембар 2023.30. нов 2023.
Борба до краја (фото: ВК Шабац фб)

Борба до краја (фото: ВК Шабац фб)

ВАТЕРПОЛО: ЕВРО КУП

Крај евро снова

Добра игра у Будумпешти, у некомплетном саставу, али ипак недовољна за више од пораза. Победа Ријеке у Хановеру онемогућила Шапчане да се у последњем колу боре за пролаз. Остаје жал и сећање на сјајну атмосферу Градског базена
Деветог дана децембра ВК „Шабац Еликсир“ одиграће последњи овосезонски меч на евро сцени против Хановера. Биће то дуел две екипе које завршавају наступ, док ће у Ријеци играти Приморје и БВСЦ, два клуба које ће у четвртфинале.

Нико БВСЦ није намучио на њиховом базену као Шабац. Имали су Шапчани и предност, све време били у игри. Имали су и напад за изједначење у последњем минуту, међутим бодови су остали у престоници Мађарске. БВСЦ су наставили низ перфектног учинка на домаћем базену, низ победа у свим такмичењима који траје од пораза у Шапцу. Победом су осигурали и прво место. Шабац је пружио више и боље него у Немачкој и у Истри, иако значајно ослабљен, без Стојановића, међутим слаб наступ Хановера на домаћем базену донео је бодове Ријечанима, одневши Шапцу наду за наредни круг.
Приморје је достижно бодовно, међутим бољи међусобни однос омогућава хрватском представнику да и у случају једнаког броја бодова буде испред.

М. Мараш (фото: ВК Шабац)


Уласком у групну фазу Шабац Елискир је испунио примаран циљ у Европи ове сезоне, али остаје жал, пре свега због слабе две четвртине у Немачкој и пада у Ријеци који је донео убедљивији пораз од победе у Шапцу. Две екипе које ће међу осам најбољих побеђене су на Градксом базену што показује да су Шапчани могли против свих.

-Играли смо значајно боље него у Ријци и Хановеру, против квалитетније екипе него што су те две и зато је пораз тежи, јер смо показали много. Вратили смо се из минуса, носили се са одличном екипом, али шта је ту је. Против Хановера је победа једини циљ – рекао је млади Петар Станић.

БВСЦ – Шабац Еликсири 11:9 (4:3, 1:3, 3:2, 3:2)
Будимпешта. Гледалаца: 600. Искључења: БВСЦ 17; Шабац 13. Петерци: БВСЦ 2(2); Шабац 1(1).
БВСЦ: Ђорки, Тартраи 2, Чапо 3(1), Месарош 3(1), Е. Чашчовицки 1, А. Чашчовицки 1, Ч. Месарош, Ђарфаш 1, Ковач, Гал, Бундшух, Хорват, Ђапјаш.
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Новаковић, Репановић 1, Коптсев, Круг 1, Бараћ 1, Тохољ 1, Мачић 1, Драговић, Станић 1, Кораћ 3(1), Гавриловић.


Последње коло против Хановера је прилика да се од Европе опросте победом и да сачувају перфектан учинак на домаћем базену у Евро купу. Била би то седма победа у седам мечева и леп опроштај од међународног такмичења до јесени 2024. године.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa