Инфо

21. децембар 2023.21. дец 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

НОВА 13. КЛАСА ВАТРОГАСАЦА СПАСИЛАЦА ПРОШЛА ОБУКУ

Четири нова ватрогасца Шапцу, два Богатићу

Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова однедавно је оснажен са 108 нових ватрогасаца-спасилаца, полазника 13. Класе Обуке за пријем припадника ватрогасно-спасилачких јединица, којима је решења за пријем у радни однос средином децембра уручио в.д. помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић. По уручењу решења, Чаушић је новим ватрогасцима поручио да улазе у службу која се снажно и брзо развија и да су изабрали посао који није лак, који је један од најтежих и најзахтевнијих.

Одељење за ванредне ситуације Шабац и Ватрогасно-спасилачки батаљон Шабац у Нову годину улазе појачани са шест младих ватрогасаца-спасилаца. Нови запослени много ће значити пре свега због тога што неке старије колеге ускоро одлазе у пензију.

Фото: "Глас Подриња"


Никола Богићевић, Слободан Гајић, Марко Којић, Милош Лазић, Никола Панић, Лука Рајаковић прошли су вишемесечну обуку која се састојала из теоријског и практичног дела. Тренутно раде са менторима у Ватрогасно – спасилачким четама у које су распоређени.

Нова 13. класа ватрогасаца спасилаца која је прошла селекцију кандидата и обуку за ватрогасце спасиоце у току ове године, а запослена у Ватрогасно спасилачки батаљон Одељења за ванредне ситуације у Шапцу броји шест радника. Од тога четири ватрогасца спасиоца ће попунити ватрогасно спасилачку чету у Шапцу, а два ватрогасца спасиоца ће попунити јединицу у Богатићу.

Фото: "Глас Подриња"


Пријем у радни односу Одељење за ванредне ситуацију у Шапцу, нове, 13. класе ватрогасаца -спасилаца обележио је свечано и начелник овог Одељења, Иван Спајић, који је заједно са командантом Ватрогасно спасилачког батаљона, Бојаном Милинковићем, као и замеником команданта, командиром чете, Срђаном Паунићем пожелео добродошлицу новим радницима.

-Изузетно је велика част, али и одговорност примити нове ватрогасце-спасиоце у службу. За ово Одељење, доносно Ватрогасно спасилачки батаљон право је освежење када видимо нова, млада лица, лица на којима се види храброст, одважност и жеља за радом и доказивањем. Знам да су, након успешне селекције спроведене од стране Националног тренинг центра за ванредне ситуације и Сектора за ванредне ситуације и обуке за ватрогасце спасиоце сада жељни за новим знањима и доказивањем. Могу да буду сигурни да су дошли у организациону јединицу Министарства унутрашњих послова у којој имају шта да науче и имају од кога да науче, као и да стекну нова знања и искуства у овој области и брзо напредују и стасају и као људи и као професионалци у свом послу. Са њима и уз њихову младост, спојену са искуством радника који као професионалци дуго година раде у овој служби, можемо доста напредовати, а грађане можемо уверити да су са сваком новом класом која долази и која се запошљава код нас безбеднији и сигурнији, истакао је Спајић.

Фото: "Глас Подриња"


Сви нови ватрогасци већ су успешно учествовали у интервенцијама гашења пожара, заједно са старијим и искуснијим колегама.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa