Инфо

28. децембар 2023.28. дец 2023.
Фото: Sani Group

Фото: Sani Group

Тридесет година континуираног пословања : Sani group на путу успеха

2023. година - година препознатих шанси и успеха

Сводећи пословну 2023. годину у Пословном систему Сани Гроуп разматрају се овогодишњи резултати, испуњени циљеви и успеси. Годину пуну изазова и прилика завршавају у овој компанији, са нескривених задовољством реализовним циљевима и отварањем нових компанија и освајањем нових тржишта
Признање свега што је ова компанија не само у 2023. години, већ и у претходним деценијама, остварила на локалном и тржишту Србије стигло је најпре кроз јубиларну награду Регионалне привредне коморе Колубарског и Мачванског управног округа. Sani Group је награђен за континуитет у пословању : тридесет година пословних резултата и рада.

Сани Оптик 1952. кћерке компаније у Црној Гори и Северној Македонији
Пословну 2023. у Sani Group-у памтиће првенствено по изласку на регионална тржишта Црне Горе и Северне Македоније у којима су основане кћерке компаније Сани Оптик 1952. Подгорица и истоимена фирма у Скопљу. Две нове компаније под окриљем Пословног система Sani Group имају задатак да на нова тржишта пренесу све по чему је ретаил бренд Сани Оптик већ дуги низ година познат у Србији и Републици Српској: одговорно пословање, квалитетне производе и услугу, поштен однос према добављачима и купцима, одговорност према запосленима и друштвеној заједници. Пословање на новим тржиштима започето је кроз канал велепродаје медицинских средстава: диоптријских наочара и наочара за сунце, док се у најскорије време може очекивати и проширивање асортимана. Циљ је да се квалитетном понудом утиче на квалитет нових тржишта и тиме развије потражња за производима и услугом коју компанија нуди.

Фото: Sani Group


Нови дистрибутивни уговори као потврда досадашњег рада и очекивања
Под окриљем Sani Group-а који је овлашћени дистрибутер и увозник светски познате компаније Керинг Еyеwеар за Србију и Црну Гору , компанија је кроз ретаил бренд Сани Оптик купцима понудила луксузне брендове диоптријских оквира: Cartier, Gucci, Saint Laurent, Montblanc и др. Ове године Kering Еyеwеаr је донео важну одлуку да дистрибутивни уговор компаније Sani Group буде проширен за још једно – тржиште Северне Македоније, као потврда досадашњих резултата.

Sani group је током године потписао још један значајан дистрибутивни уговор са италијанском фирмом De Rigo. Потписивањем уговора за тржишта Србије, Црне Горе и Северне Македоније под окриље Sani group и Сани Оптика стигли су брендови : Philipp Plein, Porsche Design, Just Cavalli, Roberto Cavalli, Rodenstock, Police , Furla и др. Овим уговором заокружена је озбиљна дугогодишња трансформација Сани Оптика који је понудом и знањем прешао у виши тржишни сегмент, нудећи својим клијентима врхунске производе и услуге.

Крајем године потписан је још један значајан уговор са једним од два највећа светска произвођача диоптријских стакала – јапанском брендовима Хоyа и Сеико. И овај уговор гарантује дистрибутивно право Sani group-у на свим тржиштима на којима послује: Србији, Републици Српској, Црној Гори и Северној Македонији.

Фото: Sani Group


У компанији кажу да је ово био један од већих изазова, јер по први пут крећу у освајање тржишта диоптријских стакала кроз велепродају и малопродају. Јапанске фирме негују традицију управљања и рада која пред потенцијалне партнере ставља високе захтеве и очекивања. У Sani group кажу да су поносни на овај уговор , али и да су свесни озбиљног планирања и посла који је пред њима у смислу наступа на тржишту диоптријских стакала у неколико земаља, а посебно у смислу понуде ка верним купцима Сани Оптика.

Сани Оптик – највећи ланац оптика са центрима вид и слух
Компанија Сани Оптик је успешно испунила овогодишњи циљ: отварање 74. оптике са центром за вид и слух. Пословање у 53 града Србије и Републике Српске подразумева свакодневну испоруку медицинских помагала корисницима Републичког здравственог фонда, Фонда војних осигураника, али и испоруку луксузних производа познатих брендова диоптријских наочара и слушних апарата. Сани Оптик је развијена компанија која је у могућности да понуди широк распон производа у смислу здравствених потреба клијената, али и цена. Услуга која је синоним квалитетне оптичарке и аудиолошке услуге развијана је и унапређивана годинама, истичу у компанији, наглашавајући да су једна од ретких компанија која нуди стандардизовану услугу у овако широком распону захтева клијената. Сани Оптик је стилизовањем продајног простора и ширењем понуде у правцу луксузних брендова храбро искорачио на тржишту српске оптике, те не чуди што данас управља највећим ланцем оптика са центрима за види слух у земљи.

Фото: Sani Group


Сани Офталмологија: специјалистичке офталмолошке ординације у Шапцу и Београду
Заокружујући своју тржишну позицију здравственом услугом компаније Сани Оптик је пре неколико година отворила Специјалистичку офталмолошку ординацију у Шапцу. Пословање које у фокусу има поштовање високих стандарда у пружању здравствених услуга и примену најновије дијагностичке опреме основ су поверења клијената и имиџа реномиране здравствене установе ординације. Управо је потреба за услугом која је квалитетна и надограђена одговарајућим помагалом, као и задовољство великог броја корисника иницирало идеју о оснивању новог компанијског бренда Сани Офталмологија. Вредности које је годинама градио Sani group, као и ретаил бренд Сани Оптик уткане су у најновији пословни подухват: отварање Специјалистичке офталмолошке ординације у Београду, у Макензијевој 18. На челу установе за коју у компанији верују да ће брзо достићи препознатљивост и снагу бренда чије име носи, налази се др Мирко Нинковић, специјалиста офталмолог као оснивач и вођа стручног тима.

Клијентима обе ординације су доступне бројне услуге, међу којима: одређивање диоптрије, мерење очног притиска и дневне криве очног притиска апланационим тонометром, преглед предњег сегмента ока, преглед задњег сегмента ока, оптичка кохерентна томографија задњег сегмента, гониоскопија, компјутеризовано видно поље, пахиметрија и др.

Обе ординације настављају да развијају и продубљују једног од компанијских циљева – грађење свести о значају превентивног деловања као основе здравствене културе.У компанији намеравају да и даље ослушкују потребе локалних тржишта у Србији, како би поред већ препознатљивог квалитета Сани Оптика и у мање средине донели високи стандард офталмолошке услуге кроз нови бренд Сани Офталмологија.

Фото: Sani Group


2023. година пословних изазова
Није баш све у пословној години која се ближи крају у компанији Sani group било лако. Сектор међународног транспорта успешно се борио са свим изазовима и ширењем возног парка постао још конкурентнији. Овај сектор суочавао се са рецесијом у ЕУ, изазовима бранше, одолевао дефициту возача, варирању цена горива и несигурној испоруци нових возила. Годишњи план који је подразумевао набавку 10 нових возила је у целости испуњен, потврђују у компанији и додају да је овим возни парк повећан на 110 возила: камиона са полуприколицама , а сектор међународног транспорта и шпедиције постао конкурентнији у сваком смислу: брзине испоруке, могућности да се великим бројем возила одговара на захтеве купаца, поштовањем европских стандарда превоза робе.

Група – место сусрета и уживања
Шапчани Групу већ сматрају својим омиљеним местом за окупљање и уживање. Модеран и стилизован амбијент, врхунска кухиња и услуга синоними су ресторана који је брзо стекао своју клијентелу и позиционирао се као једно од најомиљенијих места за различите прилике.

Фото: Sani Group


У Sani group не крију да су након отварања ресторана наилазили на неразумевање овог пословног потеза. Истичу да Група није настала само као нови пословни изазов, већ и као жеља да град добије место европског стила и квалитета услуге у самом срцу – центру града.

Пословни лидер на челу Sani group-а
Као круна свега што је у овој европској, а шабачкој компанији постигнуто током 2023. године стигло је и признање за човека који је на њеном челу: председник компаније др сци Бранко Нинковић добитник је награде за пословног лидера коју за изузетна пословна достигнућа додељује Привредна комора Србије. Ово престижно признање потврда је лидерских вештина и индивидуалног доприноса привредном развоју у Србији, али и заједничког залагања свих 650 запослених у Sani group-у.

У компанији кажу да је ово признање потврда опредељења да теже изврсности у односу према клијентима, пословним партнерима и свим сегментима пословања. Велики резултати подразумевају и велику одговорност – запослени у овој компанији кажу да су свесни позиције коју Sani group заузима на пословној мапи Србије и верују да ћемо будућим резултатима њихов корпоративни бренд и ретаил бренд Сани Оптик учинити препознатљивим и на новим тржиштима у региону.
ПР/ВС

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa