Инфо

4. јануар 2024.4. јан 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ ИЗ УГЛА ЧЕЛНОГ ЧОВЕКА ГОРАНА ЗАРИЋА

Поверење бирача обавезује, не смемо стати

НА НЕДАВНИМ ИЗБОРИМА ГАРНИТУРА КОЈА ВОДИ ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ ДЕСЕТАК ГОДИНА ДОБИЛА ЈЕ ЗАВИДНО ПОВЕРЕЊЕ БИРАЧА. ОВИХ ДАНА У ТОКУ ЈЕ АСФАЛТИРАЊЕ СЕОСКИХ ПУТЕВА А ВИДНО НАПРЕДУЈЕ И УЛИЦА У ВАРОШИЦИ, НИЧЕ И НОВО ОПШТИНСКО ЗДАЊЕ А ПОЧИЊЕ И РАД НА ЗГРАДИ КОНАКА, ПОСЛЕ КРОВА РАДИЋЕ СЕ НА СПОЉНОМ И УНУТРАШЊЕМ САНИРАЊУ ВРЕМЕШНОГ ЗДАЊА ПРЕД ОБИМНЕ РАДОВЕ КОЈИ ЋЕ БИТИ РЕАЛИЗОВАНИ У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ ПОПУТ ГЕОТЕРМАЛНЕ БУШОТИНЕ, НОВЕ ШКОЛЕ СА ФИСКУЛТУРНОМ САЛОМ У ПРОВУ И УЗ БРОЈНЕ ДРУГЕ ПРОЈЕКТЕ КОНСТАНТАН РАЗГОВОР СА СУГРАЂАНИМА ЗА БОЉЕ УСЛОВЕ ЖИВОТА А ОБЕЗБЕДИЋЕ СЕ И БЕСПЛАТАН ВРТИЋ ЗА ДЕЦУ ИЗ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ ПОРОДИЦА
Челни човек општине Горан Зарић своје виђење ставља у рам приче да се на пољу бољитка неће стати:
- Лепо је видети да многи послови теку захваљујући лепом времену а да их у пуној мери реализујемо уз помоћ Владе Републике Србије. То је само најава бројних активности у 2024. години, вели Зарић и додаје:

- Поверење грађана се стиче летима и наравно обавезује. У прилог томе иде, за наше власти, уређење спортског комплекса за младе, терена у основним школа по селима преко црпне станице у Прову уз помоћ државе и око 40 километара асфалтом прекривених путева. Никла је и нова зграда предшколске установе Сунцокрети, радови у Дому здравља и обнова сеоских здравствених станица. Уз помоћ Министарства рударства и енергетике субвенционисана је санација кућа и станова а уз помоћ Министарства за бригу о селу решили смо стамбено питање преко 30 породица, у даху збори Зарић.

Фото: "Глас Подриња"


Наши планови сежу до 2027. године додаје Зарић задовољно истичући:
-Геотермална бушотина је на реду и жеља да се оствари сан о бањи у Владимирцима као покретач туризма и у селима пошто смо међу ретким еколошки чистим пределима до којих ће водити нових 40 километара асфалтних путева прикључци на водоводну мрежу села која до сада нису прикључена , најављује радна лета челни човек општине.


- У току је набавка минибуса за бесплатан превоз грађана општине а посебно се брине о константном разговору са житељима општине и покушај у оквиру могућности да им се изађе у сусрет преко надлежних служби са циљем да се унапреди квалитет живота у свакој средини. Уређен је и Дом ученика а прелеп је и део уз реку Врбићанку уз уређено приобаље простор за шетњу и одмор уз реку али и реконструкција комплекса базена, додаје Зарић. Радило се пуно и на пољу туризма уз уређење етно-парка као место свих манифестација са пригодном бином у истом стилу а тик уз овај кутак препун старина ниче и ново општинско здање са циљем да се уведе јединствено управно место. Субвенионисано је константно копање дубинских бунара, нова водоводна мрежа, очишћене дивље депоније, вели Зарић.



Три манифестације знак су распознавања Владимираца као богом даног за гастрономске празнике:
-Гудијада као доказани бренд и Сачијада која са ореолима победника и ван граница земље нешто је чиме се дичимо уз Петровданске дане који врве од садржаја. Чинимо све и чинићемо и надаље да што више људи дође у Владимирце средину заталасале оазе зеленила својственог само Посавини, време туризма у општини најављује Зарић.

Нису заборављени ни културни садржаји додаје:
-Реконструисан је и Дом културе где ври од дешавања уз концерте, филмске пројекције а ради се нови Дом културе у Матијевцу уз реконструкцију Домова културе у Дебрцу и Крнићу Уз очекивану санацију зграде Конака, довољно за задовољство урађеним у претходних десетак година али и у лету на истеку , сумира Зарић, уз још једном поновљено да се ту неће стати.
Сретен Косанић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa