Инфо

4. јануар 2024.4. јан 2024.
Солидарност подели – свако лице развесели
ПРОЈЕКАТ ФОНДАЦИЈЕ БАЛАНС И ЕУ

Солидарност подели – свако лице развесели

Уз финансијску помоћ Европске Уније реализован је пројекат “Солидарност подели- свако лице развесели“ који је трајао од 28. до 30. децембра. Спроводи га Фондација Баланс а има за циљ да кроз различите активности промовише европске вредности.

Журка на отвореном “Солидарност подели свако лице развесели“ која је организована на Градском тргу у Шапцу, део је пројекта који је реализован уз подршку ЕУ у Србији. Промоција европских вредности огледа се кроз промоцију основних љуских права, права на образовање, на једнакост без дискриминације, социјална права...

Пројектом је сва пажња усмерена на децу са сметњама у развоју која заслужују једнаку пажњу, иста социјална права, исти третман и он указује на могућност превазилажења разлика на најсофистициранији начин. Цела акција је иницијалног типа јер је циљ да покренемо заједницу на размишљање и чињење које ће резултирати инклузијом друштвено осетљивих група.



-Окупили смо велики број деце, представнике институција, школа, удружења где смо уз аниматоре Међу Урија, најстаријег Деда Мраза у граду и Слатку Мацу, музику, послужење, поклоне, направили прави предновогодишњи жур. Овом приликом поделили смо око 500 рекламних балона, 50 бојанки специјално направљених за ову прилику са темом солидарности. Развијање свести о солидарности међу људима је веома важно. Солидарност гради заједнички осећај повезаности међу људима, без обзира на њихове различитости. До доприноси стварању хармоничног друштва. Солидарност јача заједницу, чинећи је отпорнијом на изазове и тешкоће. Када људи показују подршку једни другима, стварају се темељи за решавање проблема и побољшање квалитета живота за све. Поред тога, солидарност подстиче емпатију и разумевање. Кроз свест о солидарности, људи су склонији постављању у позицију других, што доприноси стварању саосећајнијег друштва. Морамо знати да је солидарност кључна за изградњу одрживог друштва јер промовише дељење ресурса, подршку слабијима и рад заједно ка заједничким циљевима. То ствара друштво у којем сваки појединац има улогу и допринос који се цени- рекла је Ана Вучинић из Фондације за помоћ и подршку особама из осетљивих категорија друштва “Баланс“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa