Инфо

4. јануар 2024.4. јан 2024.
“Од опанчића с’љубављу”
ФГ “ТАМНАВСКИ ОПАНЧИЋИ” ОДРЖАЛА ПРВИ КОНЦЕРТ

“Од опанчића с’љубављу”

Фолклорна група “Тамнавски опанчићи” приредила је прошлог уторка у препуној спортској хали у Коцељеви вече песме и игри. Првим самосталним концертом под називом “Од опанчића с’љубављу” мали фолклораши захвалили су се својим суграђанима, родитељима и пријатељима који су их подржавали претходних месеци и на свој начин пожелели су свима срећну и успешну Нову годину.

Фолклорна група “Тамнавски опанчићи” оформљена је почетком прошле године, а прве пробе одржане су у фебруару. Након само десетак месеци ефективног рада осмелили су се да покажу шта су за кратко време научили. И били су на висини задатка. На сцени су се смењивали играчи, певачи, здравичари...Публика је била одушевљена свим изведбама а, како то обично бива, највише пажње привукли су најмлађи фолклораши.

У свом саставу група има први и други дечји ансамбл као и школу фолклора. Окупља децу школског и предшколског узраста и данас броји око сто чланова.

–Усудили смо се да приредимо први самостални концерт након непуних годину дана рада. Поносни смо на све наше чланове, на децу која су вредно радила претходних месеци и бескрајно смо срећне због успешног концерта, верујемо првог у низу, који је оставио упечатљив утисак на све присутне у препуној хали. За нас је ово било вече за памћење и подстрек да треба да идемо даље и трудимо се да будемо још бољи- изјавиле су Весна Бошковић и Катарина Петровић Михаиловић.



Напомињу да само они који су до светла позорнице већ стигли знају колико је љубави, снаге, воље, жеље, а на крају и зноја потребно да би се до тог циља стигло и верују да су пред појединим “опанчићима “ сјајне играчке каријере.

Труде се да на млађе генерације преносе основне кораке фолклора, али истовремено негују и друге области српске народне традиције, културе и уметности. У свом саставу имају певачку групу, здравичаре...

–Деца су право благо. И могу много. Али, да би достигли висине са њима се мора радити. И то је оно на чему инсистирамо. Не мора све да буде савршено, али најважније је да се покуша, да им се пружи прилика да се развијају и да израсту у превасходно добре људе, да поштују себе, своју традицију и културу, јер само тако могу уважавати и друге. Ова деца уливају наду у будућност. Закорачили су на пут спознаје себе и свог националног идентитета а да би на том путу и остали важно је да имају подршку не само родитеља већ и локалне заједнице, друштвено одговорних компанија и свих оних који на било који начин могу бити од помоћи- истакле су представнице ФГ “Тамнавски опанчићи” и додале, не откривајући детаље, да за 2024.годину имају бројне планове и да ће настојати да их у што већој мери остваре.
В.Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa