Инфо

4. јануар 2024.4. јан 2024.
П. Радуновић - ФК Мачва

П. Радуновић - ФК Мачва

ФУДБАЛ: МАЧВА ШАБАЦ

Пролећни рад почиње

Први део припрема већ стартовао. Мачва једна од најмлађих екипа у Првој лиги. Планиране базичне припреме вероватно у Италији
Заједничке припреме фудбалера Мачве стартују у уторак, 16. јануара, али од пре два дана, 2. јануара, играчи су започели индивидуални рад који ће бити праћен. У плану је део базичних припрема ван Србије, највероватнија дестинација је поново Италија, као и рад у Шапцу уз припремне дуеле све до завршног дела фебруара када у Шапцу гостује Вршац, четвртфиналиста Купа Србије у првом пролећном колу.

А на пролеће...
Уколико планове не покваре временски услови наставак полусезоне је последњег фебруарског викенда када Мачва дочекује Вршац. Прво гостовање у пролећном делу је у Инђији 2. марта. У првом ванредном колу, 6. марта Мачва игра у Ужицу, потом дочекује Металац 10. марта. Шест дана касније црвено-црни играју у Убу, а 17. марта у Шабац стиже Раднички Нови Београд. Последњи меч у марту је у Лесковцу, а потом овдашњи тим дочекује Нови Сад у другом ванредном колу 3. априла. Седмог априлског дана Мачва је гост Графичара, а у последњем регуларном колу, 14. априла, велики дерби и гостовање ОФК Београда.
Други део априла и мај су резервисани за плеј оф и плеј аут. Претходне сезоне 40 бодова је било неопходно за плеј оф, док је сезону раније најслабије пласирани тим на старту плеј офа имао 41.


Шапчани су 2024. годину дочекали на позицји осам, позицији која гарантује плеј оф, но у махом изједначеној лиги једнако су близу и борба за врх и борба за опстанак. Шапчани су седам бодова од другог места и осам од зоне испадања.



-Иако смо један од најмлађих тимова у лиги уверен сам да имамо потенцијал за још више домете. Имам снажан утисак да смо могли више. Пролеће мора бити боље и потенцијал који помињем мора бити показан на терену у континуитету, посебно на гостовањима. Мачва као клуб заслужује више и сматрам да имамо потенцијал за борбу за Супер лигу где је, уверен сам, Мачви место – истакао је недавно за Спортски журнал тренер Мачве Иван Куртушић.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa