Инфо

18. јануар 2024.18. јан 2024.
Н. Портнер (фото: Sascha Klahn/handball-world.news)

Н. Портнер (фото: Sascha Klahn/handball-world.news)

РУКОМЕТ: ЦРТИЦЕ ИЗ НЕМАЧКЕ

Асови у Шапцу

Међу наше представнике на Европском првенству у Немачкој свакако морамо укључити и голмана репрезентације Швајцарске Николу Портнера. Син некадашњег рукометаша шабачког клуба Златка, стандардан је на голу Магдебурга и Швајцараца. По оценама стручњака један је од најбољих голмана Европе. Никола је и чест гост у Шапцу и родном месту свог оца Хртковцима.

Шабачки љубитељи рукомета су упознали репрезентацију Исланда на Европском првенству, чувара мреже, преискусног Бјоргвина Пала Густавсона (38 година). Ускоро ће моћи да га гледају у Шапцу. Одлични голман Скандинаваца стајаће међу стативама Валура у мечу осмине финала ЕХФ купа против Металопластике Еликсир. Он је једини репрезентативац Исланда из редова тима из Рејкјавика, а један од три из домаће лиге. Уколико је неко пасионирано у току са дешавањима у Немачкој, гледајући и преносе на интернету могао је упознати још једног аса Валура, Алана Нордберга, десно крило репрезентације Фарских Острва.



Шпанци најтраженији
У Немачкој, од 24 екипе, десет имају селекторе из иностранства. Најтраженији су стручњаци из Шпаније, чак пет их је у Немачкој. Уз селектора ове државе, његови сународници предводе (Чешку, Румунију, Мађарску и Србију). Друга на тој лисити је Хрватска, чији тренери су селектори: Хрватске, Црне Горе и БиХ. Данска такође има три селектора (Данска, Фарска Острва и Шведска), а Исланд два (Исланд и Немачка). Интересантан је податак да Шведску предводи Данац Глен Солберг, док један од најбољих играча Шведске свих времена, Штефан Олсон је селектор Холандије.

Т. Ђерона – један од пет Шпанаца на ЕП


Посматрано кроз лиге некадашње СФРЈ највише репрезентативаца даје Македонија, 20, у Хрватској игра девет, Босни седам, Србији и Словенији по шест и у Црној Гори два.
Д. Б.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa