Инфо

25. јануар 2024.25. јан 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Пливање за Богојављенски крст

Дама прва до знамења

Учесница из Белотића прва додирнула Крст стигао са Христовог гроба. Учесници од три до 80 плус година. Река хладна, време још хладније уз падавине. Велика подшка за учеснике од посматрача
Свијетлана Исаиловић из Мачванског Белотића прва је допливала до Часног крста на традиционалном, двадесетом, пливању за Богојављенски крст у Шапцу. Она је била једина представница дама међу више од 60 учесника празничне манифестације. Дужина стазе је била 33 метра, једнака броју година које је Исус провео на Земљи. Победници је ово прво учешће. Према подацима са сајта Републичког хидрометеоролошког завода Србије, температура Саве код Шапца износила је 4,8 степени.

Поносна сам на себе најпре зато што сам се одважила на овај подухват, а потом и због тога што сам успешно наступила. Имала сам подршку супруга и деце. Желела сам и раније да се пријавим, али су ме друге околности спречавале


Победница је учешћем испунила давну жељу од које је претходних година морала да одустане из објективних разлога. Ове је кренула одлучно бодрена најближима, супругом и сином. Уз њих лако је пребродила суснежицу и хладну воду.

-Поносна сам на себе најпре зато што сам се одважила на овај подухват, а потом и због тога што сам успешно наступила. Имала сам подршку супруга и деце. Желела сам и раније да се пријавим, али су ме друге околности спречавале. Сава је изузетно хладна и утолико је подвиг свих нас већи. Свако од нас је победник - рекла је Свијетлана непосредно након наступа.

Фото: "Глас Подриња"


Међу учесницима најмлађи је имао свега три године, док је најстарији већ у деветој деценији живота. Павлу, најмлађем од свих, организатор је доделио дукат за успомену. Крст до којег су пливали учесници ове године у Шапцу стигао је из Јерусалима, са Христовог гроба.

-Време је све само не оно које позива на излазак и упркос свему имали смо много учесника, много суграђана да их бодре и презадовољни смо комплетним догађајем – нагласио је Раде Ђукановић, представник организатора.

Фото: "Глас Подриња


Пливање за Богојављенски крст, које је ове године доживело своје двадесето издање, представља почетак манифестационе туристичке сезоне у Шапцу.

-На понос је велики број учесника, на понос је много суграђана као подршка и на понос Шапца је то што је једна дама заслужила част да прва доплива до Крста који је стигао директно из Јерусалима. Верујем да је овај празнични догађај најава добре године – рекао је директор Туристичке организације Шабац Душан Симић.

Фото: "Глас Подриња"


ТОШ је организатор манифестације, уз подршку Епархије Шабац СПЦ, а уз покровитељство Града Шапца.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa