Инфо

25. јануар 2024.25. јан 2024.
Почеле припреме Мачве (фото. З. Д.)

Почеле припреме Мачве (фото. З. Д.)

ФУДБАЛ: ФК МАЧВА

Пролеће у фокусу

На првој прозивци текуће календарске године појавило се 25 фудбалера Мачве. Након две недеље индивидуалног рада очекују их заједничке припреме за пролећни део сезоне. Комплетан пропцес ће бити у Шапцу, отказан је пут у Италију, а доскорашњи помоћмик у стручном штабу, Немања Глушица, преузима улогу шефа стручног штаба.

-С већином играча сам радио у протеклих годину и по дана, добро се познајемо. Одиграћемо шест припремних утакмица, пет ће бити на нашем терену, једна је у Кући фудбала у Пазови. Имамо све услове за рад у Шапцу, надам се да ће нас и време послужити – истакао је нови шеф стручног штаба Немања Глушица.

Глушица је прошао тренерску школу Земуна. У овом клубу је био на челу свих селекција, од најмлађих до омладинаца, радио је 11 година у горњој вароши где је био и директор целокупне омладинске школе. Биће ово његов деби на месту првог тренера сенироског тима. Фокус јавности по питању Мачве је предстојећа ванредна изборна скупштина почетком фебруара. Припрема исте је задатак привременог упљављачког тела, док је брига стручног штаба и играча терен.

Глушица и Обровац (фото: З. Д.)


-Очекује нас много изазова на пролеће и фокус играча мора да буде на припреме и терен. Амбиције Мачве су познате, од циљева не одустајемо. Ми као привремено руководеће тело припремамо све за ванредну изборну скупштину, биће измене статута и план је трансформација Мачве у складу са модерним трендовима у спорту – предочио је Филип Пејовић, на челу привременог управљачког тела.

Уз Глушицу у стручном штабу ће бити још Иван Обровац, први помоћник тренера, потом Младен Мићановић у улози кондиционог тренера, односно Марко Петровић тренер голмана. Прва придошлица ове зиме је повратник, Милош Адамовић, који ће бити и спортски директор Мачве.

-Велика већина играча је изразила жељу да остане у клубу, имамо тренутно плеј оф позицију и нема разлога да не будемо оптимисти у борби за очување места у горњем делу табеле. Атмосфера је добра, наравно да ће бити то тежак задатак, али уверен сам да квалитет имамо – рекао је недавно за Спортски журнал Игор Ристивојевић, капитен Мачве.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa