25. januar 2024.25. jan 2024.
Počele pripreme Mačve (foto. Z. D.)

Počele pripreme Mačve (foto. Z. D.)

FUDBAL: FK MAČVA

Proleće u fokusu

Na prvoj prozivci tekuće kalendarske godine pojavilo se 25 fudbalera Mačve. Nakon dve nedelje individualnog rada očekuju ih zajedničke pripreme za prolećni deo sezone. Kompletan propces će biti u Šapcu, otkazan je put u Italiju, a doskorašnji pomoćmik u stručnom štabu, Nemanja Glušica, preuzima ulogu šefa stručnog štaba.

-S većinom igrača sam radio u proteklih godinu i po dana, dobro se poznajemo. Odigraćemo šest pripremnih utakmica, pet će biti na našem terenu, jedna je u Kući fudbala u Pazovi. Imamo sve uslove za rad u Šapcu, nadam se da će nas i vreme poslužiti – istakao je novi šef stručnog štaba Nemanja Glušica.

Glušica je prošao trenersku školu Zemuna. U ovom klubu je bio na čelu svih selekcija, od najmlađih do omladinaca, radio je 11 godina u gornjoj varoši gde je bio i direktor celokupne omladinske škole. Biće ovo njegov debi na mestu prvog trenera seniroskog tima. Fokus javnosti po pitanju Mačve je predstojeća vanredna izborna skupština početkom februara. Priprema iste je zadatak privremenog upljavljačkog tela, dok je briga stručnog štaba i igrača teren.

Glušica i Obrovac (foto: Z. D.)


-Očekuje nas mnogo izazova na proleće i fokus igrača mora da bude na pripreme i teren. Ambicije Mačve su poznate, od ciljeva ne odustajemo. Mi kao privremeno rukovodeće telo pripremamo sve za vanrednu izbornu skupštinu, biće izmene statuta i plan je transformacija Mačve u skladu sa modernim trendovima u sportu – predočio je Filip Pejović, na čelu privremenog upravljačkog tela.

Uz Glušicu u stručnom štabu će biti još Ivan Obrovac, prvi pomoćnik trenera, potom Mladen Mićanović u ulozi kondicionog trenera, odnosno Marko Petrović trener golmana. Prva pridošlica ove zime je povratnik, Miloš Adamović, koji će biti i sportski direktor Mačve.

-Velika većina igrača je izrazila želju da ostane u klubu, imamo trenutno plej of poziciju i nema razloga da ne budemo optimisti u borbi za očuvanje mesta u gornjem delu tabele. Atmosfera je dobra, naravno da će biti to težak zadatak, ali uveren sam da kvalitet imamo – rekao je nedavno za Sportski žurnal Igor Ristivojević, kapiten Mačve.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa