Инфо

14. фебруар 2024.14. феб 2024.
Фото: ФА „Ђидо“

Фото: ФА „Ђидо“

У сали Културно- образовног центра Богатић

Одржан Сретењски концерт свих ансамбала ФА „Ђидо“

Током двосатног наступа на сцени је заиграло пет дечијих ансамбала, припремни и први извођачки ансамбл, уз пратњу оркестра под
управом Зорана Пузића
Сретењски концерт свих ансамбала ФА „Ђидо“ одржан је у суботу у препуној сали Културно- образовног центра Богатић.

Одушевљена публика
Током двосатног наступа на сцени је заиграло пет дечијих ансамбала, припремни и први извођачки ансамбл, уз пратњу Народног оркестра под управом Зорана Пузића.

Фото: ФА „Ђидо“


-Ове године смо одржали Сретењски концерт у сусрет државном и верском празнику. Слава нашег Фолклорног ансамбла је Сретење, тако да смо те две прославе објединили. Концерт је био врло успешан и на високом уметничком нивоу. Публика је била презадовољна, а сала препуна. Први ансамбл је извео увек атрактивну Врањанску свиту, Игре из Босилеградског крајишта и завршно коло из опере „Еро с оног свијета“. Остали су извели игре из разних етнокореолошких области Србије- навео је уметнички руководилац Милош Симић.

Фото: ФА „Ђидо“


Три наступа у марту
Током марта, „Ђидо“ очекују чак три наступа, од којих се на два потписују као организатори.

-Почињемо 10. марта програмом „Драгим дамама, нашим мамама“. Реч је о концерту посвећеном Осмом марту, на коме ће наступити дечији ансамбли културно- уметничких друштава из околних села. Смотра ветеранских ансамбала Србије „Јездимир Језда Алимпић“ посвећена нашем првом кореографу, на којој ће учествовати петнаестак ансамбала из целе Србије, заказана је за 23. март. Оба концерта су у Богатићу. Наш први извођачки ансамбл гостоваће на концерту „Пролеће у мојој души“ у сали Шабачке гимназије 31. марта- најавио је Симић.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa