Инфо

14. фебруар 2024.14. феб 2024.
Фото: ЗЗЈЗ Шабац

Фото: ЗЗЈЗ Шабац

Завод за јавно здравље Шабац

Унапређење имунизације ММР вакцином

Након састанка одржаног 26. октобра 2023.године у Институту за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић – Батут“, са представницима СЗО и ИЗЈЗ Батут као носиоцима пројекта и окружним координаторима из пет округа (ЗЈЗ Ваљево, ЗЈЗ Шабац, ЗЈЗ Ужице, ЗЈЗ Крушевац, ЗЈЗ Лесковац) као сарадницима на пројекту, Завод за јавно здравље Шабац је почео са спровођењем активности везаним за пројекат.

Израђена је ситуациона анализа за територију Мачванског округа за перод 2015-2022. године са посебним освртом на општине са обухватом испод 85% ММР вакцином и иста достављена у Институту за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић–Батут“,16.новембра 2023. године.


У Дому здравља Лозница и Дому здравља Владимирци у четвртак 25. и 25. јеануара 2024. године, одржани су завршни састанци у оквиру пројекта, на којима су др Горанка Лончаревић из Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић – Батут“ и др Ана Пајичић из Завода за јавно здравље Шабац резимирале постигнућа допунске имунизације и спроведене ревизије вакциналне картотеке од стране тимова који су изабрани на нивоу установе. Такође дошло је до међусобне размене искустава са терена и размене примера добре и успешне праксе.
ЗЗЈШ

Најновији број

23. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa