Инфо

14. фебруар 2024.14. феб 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ПРВА СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Пожари на отвореном велики проблем

Од почетка фебруара имали смо енормно увећан број пожара на територији Србије. Што се тиче Мачванског округа, имали смо у овом месецу 31 пожар, што је дупло у односу на прошлу годину, када смо за исти период имали 16 пожара. Паљењем на отвореном не само да се изазива велика материјална штета него се ствара опасност и по људске животе
Прва редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Мачванског управног округа, у овој години, одржана је у уторак. На седници је, између осталог разматран извештај о раду Штаба за претходну годину, који је прослеђен и Републичком штабу за ванредне ситуације на усвајање.

-Једна од тачака се односила на спремност јединица локалних самоуправа за реаговање у ванредним ситуацијама, такође је било речи о стању склоништа на територији Округа, као и о стању система за узбуњивање. Разматрали смо и један апел, који смо упутили свим градским и општинским штабовима на територији Округа, а везано за пожаре на отвореном простору, рекао је Иван Спајић, начелник Одељења за ванредне ситуације Шабац.

Фото: Глас Подриња


Овом приликом Спајић је још једном апеловао на грађане да не пале на отвореном. Током фебруара ове године, на територији целе Србије, а тако и у Мачванском округу значајно је повећан број оваквих пожара.

Прописане су и новчане казне за овакве прекршаје од 10.000 за физичка лица и од 300.000 до 1.000.000 динара за правна лица, истиче Спајић


-Апелујем на све да се уздрже од паљења на отвореном простору. Од почетка фебруара имали смо енормно увећан број пожара на територији Србије. Што се тиче Мачванског округа, имали смо у овом месецу 31 пожар, што је дупло у односу на прошлу годину, када смо за исти период имали 16 пожара.

Фото: Глас Подриња


Паљењем на отвореном не само да се изазива велика материјална штета него се ствара опасност и по људске животе. Законом о заштити од пожара забрањено је спаљивање стрних усева, смећа, а забрањено је и паљење у шумама и на 200 метара од руба шуме. Прописане су и новчане казне за овакве прекршаје од 10.000 за физичка лица и од 300.000 до 1.000.000 динара за правна лица, истиче Спајић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa