Инфо

14. фебруар 2024.14. феб 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Изложба фотографија Удружења ликовних стваралаца Шапца

Од Србије до Италије кроз објектив фотоапарата

30 аутора из земље и иностранства представило своје радове. Изложба фотографија у Медијатеци Народног музеја Шабац. Магија сачуваног тренутка. Лепота света и природе кроз објектив
Изложба фотографија Удружења ликовних стваралаца Шапца у Народном музеју Шабац доноси радове аутора из Ваљева, Шапца, Лознице, Угљевика, Аустрије и Италије који објективима бележе упечатљиве призоре из природе и живота. За излагање одабрано је 30 аутора, различитих сензибилитета, жанровских опредељења и фотографских техника.



-Изложба укључује професионалце са великим искуством иза себе, фотографе млађих генерација и нових нада уметности виђења света објективом. Но, оно што обједињује све учеснике је жеља за аутентичним уметничким изразом и љубав према фотографији. Они нам својим посебним разумевањем стварности око нас откривају другачји свет од оног виђеног, обојеног новим емоцијама и дубљим доживљајем – каже председник УЛСШ др Драган Марковић Маркус о поставци у Медијатеци Музеја и наглашава да је приметна добро осмишљена композиција дела, али и емоције које буде у посматрачу одабране фотографије.



-Свака групна изложба, па и ова, поред визуелног угођаја посматрачима, представља и међусобно огледање уметника, као и њихов споствени одраз. Оне су показатељ техничког и уметничког досега аутора и нови подстицај за даље истраживање и унапређење сопствене креативности и занатског умећа – додаје Марковић уз појашњење да фотографија има магију да сачува јединствeне тренутке, што доприноси њеној важности и значају у времену.



Председник УЛСШ наводи да је доминанатан мотив пејзаж указјући на паралелу класичног сликарства и фотографије као уметничког израза.

-Аутори покушавају да попут сликара дочарају унутрашњу бит природе. Схватањем повезаности човека и природе могуће је уметничку форму фотографије пејзажа видети као позивницу за спас јединствене природе као неопходног духовног уточиша за будуће генерације.

Поставка је отворена до 26. фебруара.
М.Ж.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa