Инфо

14. фебруар 2024.14. феб 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

Матић председник, Јанковић заменик

Прошле среде одржана је прва, конститутивна седница Скупштине Општине Коцељева којој је присуствовало 29 од укупно 31 одборника.

У новом сазиву Српска напредна странка има 22 представника и двотрећинску већину. По први пут у одборничким клупама нашло се седам представника са листе “За спас Коцељеве” коју је кандидовао Српски покрет Двери, док су два одборника са листе Социјалистичке партије Србије.

Након верификације мандата и полагања заклетве, коцељевачка скупштина усвојила је предлог владајуће већине да председник локалног парламента поново буде Верољуб Матић који је и народни посланик у Скупштини Републике Србије. Једини кандидат за ову функцију добио је подршку 24 одборника, док је пет њих гласало против.

Скупштинско руководство, Фото: Глас Подриња


Одборник опозиције Слађан Живановић претходно је позвао представнике у парламенту да не подрже предлог за кандидатуру Верољуба Матића за председника скупштине општине тврдећи да је Коцељева у задњих 20 година под његовом влашћу назадовала.

Одговарајући на Живановићеве речи одборник владајуће странке и досадашњи председник општине Коцељева Душан Илинчић истакао је да се у Коцељеви радило пре, током и после избора те да је на подручју општине тренутно актуелно преко 20 градилишта.

Након што је изабран за председника СО-е Верољуб Матић је позвао све у парламенту да раде за добробит општине јер су их због тога грађани и бирали и додао да су обавезни и дужни тако да раде.
–Ја ћу тежити када будем председавао да буде једна демократска атмосфера и да у њој допринесемо да одлуке које доносимо на скупштини буду најбоље за народ, за извршне органе, за јавни сектор, за привреду, за инфраструктуру...Народна воља се мора испоштовати. Желим да ова скупштина ради према правилима која доприносе развоју ове општине у сваком тренутку- рекао је Матић.

У новом скупштинском сазиву нема измена ни на функцији заменика председника СО-е јер је кандидат владајуће већине Владан Јанковић поново добио поверење одборника. За њега су гласала 24 одборника, четворо је било против док је један листић био неважећи.

Предлог да Предраг Ђаковић поново буде секретар коцељевачке скупштине усвојен је једногласно.
Крај седнице обележило је постављање на десетине питања као и предлози упућени од стране опозиционих одборника. Тако је Слађан Живановић, између осталог, затражио да скупштинске седнице буду јавно преношене, да се направи прерасподела трошкова како би се они који се односе на репрезентацију усмерили на друге , како је рекао, потребније ствари. Он је поставио и питање расписивања избора у месним заједницама. Било је и оних који су се односили на инфраструктурне пројекте као и сијасет питања у вези функционисања ЈКП “Прогрес” и статуса руководства. Такође, опозиција је тражила и извештаје о раду појединих установа и организација као и целокупну документацију о зимском одржавању путева у протеклих пет година.

ФОРМИРАНЕ КОМИСИЈЕ
На конститутивној седници усвојени су предлози за састав комисија те тако Комисију за избор и именовања чине Живислав Симић, Бранко Бабовић, Немања Протић, Снежана Антонић и Ивана Ранковић.
У раду мандатно-имунитетске комисије учестоваће Немања Протић, Станисав Момировић, Бранко Ранковић, Загорка Ераковић и Слађана Мандић.

Комисију за статут и прописе чине Весна Ковачевић, Слађана Јевтић, Бранко Бабовић, Драгиша Илић и Марина Ђурић.

У комисији за предлоге и преставке су Живка Тешић, Горан Исаиловић и Драган Станковић, док су у саставу Комисије за родну равноправност Милутин Мијаиловић, Жељко Алексић, Весна Ковачевић, Снежана Антонић и Загорка Ераковић.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa