Инфо

14. фебруар 2024.14. феб 2024.
Нови председник – Ф. Пејовић

Нови председник – Ф. Пејовић

ФУДБАЛ: МАЧВА ДОБИЛА НОВО РУКОВОДСТВО

Филип Пејовић на челу клуба

Једногласна подршка присутних делегата некадашњем капитену Мачве и рекордеру по броју одиграних утакмица. Деловање на четири колосека. Појачан спонзорски пул. Унапређење омладинске школе
Филип Пејовић, некадашњи капитен Мачве, рекордер по броју одиграних утакмица у црвено-црном дресу, нови је председник Управног одбора најстаријег шабачког фудбалског клуба. Пејовић је добио једногласну подршку 38 присустних делегата. Предводиће седмочлани Управно одбор који још чине: Здравко Иванковић (Зорка Керамика), Стеван Одавић (Еликсир Зорка), Милош Шакан (Ривера гастро бар), Радиша Ружић (Браћа Ружић), Александар Ковачевић (Млин Ковачевић) и Милош Опанковић (Цер прогрес), сви из области привреде.

Филип Пејовић
Рођен је 1982. године у Шапцу. Прошао све категорије Мачве, био капитен у више селекција, а осам година је предводио сениоре у истој улози. Одиграо је за 512 утакмица, што је рекорд у историји Мачве. У Супер лиги је одиграо 124 утакмице, што је такође рекорд међу играчима Мачве у највишем рангу. Освојио је, као капитен, две титуле Српске лиге Запад, Прву лигу Србије и пласирао се у полуфинале Купа Србије 2018. године. Читаву каријеру је провео у Мачви, уз пола сезоне када је наступао у Француској. Након завршетка каријере био је члан стручног штаба као тренер.


-План се састоји од четири тачке: реорганизација, финансијска консолидација, инфраструктурна улагања и резултатски напредак. Мачва је део мог живота и част ми је што сам после играчке каријере, рада у стручном штабу добио прилику да водим клуб који волим. Место Мачве је у Супер лиги, али резултатске успехе треба да следи и организациони напредак. Мачва мора да функционише као модеран, европски клуб и то је наш задатак - рекао је у обраћању новоизабрани председник клуба Филип Пејовић наглашавајући конкретне кораке.

Обровац, Адамовић, Пејовић и Ристивојевић


-Буџет Мачве за ову годину чине 60% приходи од Града, 30% су спонзорски уговори, што је значајно увећање у односу на раније и 10% су приходи од чланарина, улазнице, трансфери и др. Није тајна да смо у проблемима, али имамо план како да их решимо и пословаћемо домаићнски, транспарентно и одговорно. Морамо побољшати инфраструктуру млађих категорија, у плану су и рефлектори на помоћном терену, но све ћемо радити корак по корак, промишљено како никада не би угрозили стабилност клуба – додао је Пејовић-



Изабран је нови Надзорни одбор: Душан Васић, Иван Лукић, оба правници и Драган Ивановић, лекар.
Делегати су усвојили и нови измењен статут клуба (37 за и један глас против) како истичу, написан у складу са најорганизованијим клубовима у Србији. Обједињене су функције председника УО и председника Скупштине. Уместо секретаријата постоји менаџмент. Извршни директор и спортски директор су извршни органи које именује Управни одбор.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa