Инфо

22. фебруар 2024.22. феб 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Од понедељка појачана контрола возача аутобуса и теретних возила

Анализе саобраћајних незгода у 2023. години показују да су теретна возила учествовала у 5.535 саобраћајних незгода од којих су готово две трећине изазвали управо возачи ових возила. Аутобуси су учествовали у 1.553 саобраћајне незгоде од којих су око трећину изазвали возачи аутобуса
Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, од 19. до 25. фебруара, спроводиће међународну акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила, саопштавају из МУП-а. Акција се истовремено спроводи у 30 европских земаља чланица организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе).

Наведено је да ће током трајања акције саобраћајна полиција патроле првенствено усмеравати на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила.

-Посебан акценат ће бити на контроли поштовања одредби Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, као и превоза терета и испуњености општих услова за учешће у саобраћају возача теретних возила и аутобуса.

Анализе саобраћајних незгода у 2023. години показују да су теретна возила учествовала у 5.535 саобраћајних незгода од којих су готово две трећине изазвали управо возачи ових возила. Аутобуси су учествовали у 1.553 саобраћајне незгоде од којих су око трећину изазвали возачи аутобуса.

Фото: "Глас Подриња"


Саобраћајна полиција је у истом периоду, у контроли саобраћаја, открила око 132.000 прекршаја које су извршили возачи теретних возила и 5.200 прекршаја које су учинили возачи аутобуса-истакао је официр саобраћајне полиције Јован Јеринић.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa