Инфо

25. октобар 2012.25. окт 2012.
ОШ “НАТА ЈЕЛИЧИЋ“

ПРОСЛАВЉЕН ДАН ШКОЛЕ

Једна од најстаријих шабачких школа, “Ната Јеличић“, ове године обележила је Дан школе у издвојеном одељењу у Дреновцу. Приредба је одржана у локалном Дому културе 16. октобра 2012, а домаћини свим гостима били су ђаци са својим учитељима и наставницима.
На самом почетку приредбе, Јелена и Сандра Шобић говориле су о историјату школе у Дреновцу која своје корене има у 19. веку.
- “Верујемо да је љубав према властитом народу, пореклу, коренима основ на ком се гради љубав према другим народима и њиховим културолошким различитостима. Истовремено, ако ми нисмо упознали и заволели своје порекло и културу, одакле нам право да то од других очекујемо?“, упитале су ученице, после чега је наступила Наталија Ристић која је рецитовала песму Десанке Максимовић „О пореклу“. Александра Јелић прочитала је мисли једне дванаестогодишње девојчице о школи, док је Сандра Шобић изнела питања о љубави према свом језику, култури и традицији. Након тога, наступио је школски хор, предвођен наставницом Маријом Гајић, а гостима се представила и група ученика трећег разреда, која је извела програм под називом „Мудрост векова“. За крај, драмска секција, коју је водила наставница Јелена Ђорић, по избору ученика припремила је одломак из романа Том Сојер у чијој су реализацију учествовали ученици Воја Васић, Немања Саватић, Срђан Павловић, Милош Божић и Милица Рељић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa