Инфо

1. новембар 2012.1. нов 2012.
НАРОДНА КУХИЊА

ТОПЛИ ОБРОК ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ

На територији Града Шапца у Народној кухињи, тренутно се дневно расподели 880 оброка. Са хладним данима број корисника се повећава
Буџетом за 2012. годину за кориснике Народне кухиње опредељено је 10 милиона динара, што је за три милиона више него лане ““ истакла је чланица Градског већа Јасминка Ристивојевић, и напоменула да се број корисника Народне кухиње у Шапцу из године у годину, на жалост, повећава.
- Није реч о драстичном повећању, али је евидентно да из године у годину број људи који потраже оброк у Народној кухињи расте. Просек за 2010. био је 750 корисника, за прошлу годину 790, док за ову још нема званичног просека, али имамо стање по којем је у месецу октобру дељено 880 оброка дневно. То, међутим, није упоредив податак, јер се број корисника у току лета за време сезонских радова смањује, док у току јесени и зиме расте ““ каже Ристивојевићева.
Подсећања ради, Народна кухиња у Шапцу отворена је 2001. године и до данас није прекидала са радом. Право на топли оброк најугроженији суграђани остварују преко Центра за социјални рад, оброке који се спремају у ПУ “Наше дете“ дистрибуира Црвени крст. Све трошкове сноси шабачка Градска управа.
- Већ једанаест година у буџету не мањкају средства за рад Народне кухиње. Реч је о најугроженијим категоријама становништва, којима је помоћ и најпотребнија ““ напомиње Јасминка Ристивојевић и наводи још неке од активности које финансира Град у циљу побољшања положаја материјално угрожених суграђана.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa