Инфо

20. децембар 2012.20. дец 2012.
СТО СЕДАМ ГОДИНА ЧУВАЊА ТРАДИЦИЈЕ

ВРТЛОГ ДОБРОГ РАСПОЛОЖЕЊА

Препуна сала, преко петсто учесника свих генерација, узаврела атмосфера, полет младости и снага старости, аплаузи, позиви на бис обележили су прошле суботе, 15. децембра, концерт КУД „Абрашевић“. Присуствовали и његово преосвештенство епископ шабачки Лаврентије и Ана Маринковић, начелница Одељења за друштвене делатности
Песмом „Ово је Србија“ у извођењу мешовитог хора и ТО „Бисерница“, под диригентском палицом Снежане Ранковић Ђерић, отпочео је концерт најстаријег шабачког КУД „Абрашевић“. Сто седам година ентузијазма, рада, љубави према културном наслеђу, игри и песми, преноси се са генерације на генерацију. Трајало је, траје и трајаће. То доказују и нове генерације малишана.
Како и сами кажу у јединственој школи живота уче и стасавају уз Николу Станојевића ““ Школа фолклора, Марију Станојевић - део Школе фолклора, Дечји ансамбл и Омладинска секција, Милоша Вуловића ““ Први ансамбл и Владана Антонића ““ Други ансамбл. Ту су неизоставни ветерани Зорана Бурмазовића Крце и велики Народни оркестар под управом Ибрахима Ахметовића. А да се у „Абрашевићу“ чују и модерни ритмови показале су Ивана Милошевић са Зумбом и Маријана Јурчак са Плесном секцијом.
Од нове кореографије Првог ансамбла „Западна Србија“ преко „Шумадије“, „Поморавља“, „Понишавља“, „Шопске игре“, „Велике влашке игре“ до „Старе планине“ и „Пелистера“. Уз звуке виолине Салка Лекића, песму Назифа Муратовића Лоле, хор и ТО „Бисерницу“ употпуњен је двочасовни програм.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa