Инфо

7. фебруар 2013.7. феб 2013.
ТРАЖЕЊЕ ПУТА

ИЗМЕЂУ БРОЈКИ И ПЕРА

Недавно је завршен конкурс за најбољу кратку причу и песму, коју Шабачка гимназија расписује сваке године. Комисија у саставу мр Милан Алексић, проф. Мирјана Јевтић и проф. Татјана Илић, одлучила је да прву и трећу награду за најбољу кратку причу додели Марку Мозетићу, ученику трећег разреда природно-математичког смера.
Првонаграђена „Киша“, по речима Милана Алексића, професора на Филолошком факултету у Београду, „остварује највећи степен универзалности, јер аутор, полазећи од пролазности човекове судбине, истиче мотив који сажима животно искуство појединца у филозофију живота.“
- Јесам међу природњацима, али ме занима књижевност, то су две крајности у тражењу равнотеже и пута. Још увек се нисам определио. Када је у питању реч, ту ми је првенствено помогла професорка Мира Јевтић, али, занимало ме је мишљење и других људи, тражио сам савете из различитих углова да бих могао да комбинујем идеје.
Маркова професорка не штеди речи хвале за свог ученика:
- Поред тога што је изузетан ученик, на писменим задацима примећујем велики таленат и оригиналност у одговорима на тему, заправо, сваки његов рад је једна кратка прича. Обрађује вечите теме смисла људске егзистенције и веома истрајно ради на свом стилу. Када ми пошаље текстове на мејл, никада не исправљам начин његовог изражавања, али му дајем неке сугестије које он решава на свој начин. Мислим да је Маркова форма кратка прича, да је он ту себе пронашао.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa