Инфо

14. март 2013.14. мар 2013.
МЛАДИ ТАЛЕНАТ

УСПЕШАН НА СВИМ ПОЉИМА

Борисав Илић из Мајура подједнако је успешан у школи и ван ње. Недавно на такмичењу “Фонда за дошколовавање младих пољопривредника Борка Вучић“ освојио је 2. место, док је само пар дана касније са џију-џицу Меморијалног турнира “Слободан Сарић Сара“, одржаног у Пожаревцу, донео злато. Поред тога, у априлу ће учествовати на Републичком такмичењу из математике.
-Џију-џицу, што у преводу значи “нежна уметност“, је спорт који је све популарнији код нас. За овај спорт сам се определио јер је комплетна вештина. Обједињује и ударце, кате, партер, подове, а карате, аикидо, џудо су настали из џију-џица. Тренирам у клубу Пантер већ девет година, где нас има 73 у свим узрастима. Од месечне чланарине изнајмљујемо халу од око 400 квадрата, која је закупљена 24 часа дневно и најбоља је у Шапцу, а можда чак и у целој Србији.
Клупски тренер Милан Вујасин уједно тренира и репрезентацију Србије. Борисав се изборио за место у њој. Као најбитније успехе наводи златну и бронзану медаљу на Светском купу у Сплиту 2009. године, злато, сребро и бронзу у Прагу 2011. и бронзу на Светском купу у Венецији прошле године.
Прошле седмице освојио је златну медаљу на Меморијалном турниру “Слободан Сарић Сара“ у Пожаревцу, у конкуренцији стотинак такмичара из целе земље. Крајем марта очекује га Европско првенство у Костолцу, где ће наступити са клубом, у конкуренцији са још око 300 такмичара, где очекује поново добар резултат.
Борисав је пример да се због запажених успеха у спорту не морају занемарити школске обавезе. Уз разумевање и подршку наставника стиже на све тренинге, а он им узвраћа знањем. Одличан је ученик који бележи све петице, а поред физичког највише воли математику. Знањем у овој области пласирао се на Републичко такмичење које ће се одржати у априлу. Прошле године забележио је 10. место у Републици.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa