14. mart 2013.14. mar 2013.
MLADI TALENAT

USPEŠAN NA SVIM POLjIMA

Borisav Ilić iz Majura podjednako je uspešan u školi i van nje. Nedavno na takmičenju “Fonda za doškolovavanje mladih poljoprivrednika Borka Vučić“ osvojio je 2. mesto, dok je samo par dana kasnije sa džiju-džicu Memorijalnog turnira “Slobodan Sarić Sara“, održanog u Požarevcu, doneo zlato. Pored toga, u aprilu će učestvovati na Republičkom takmičenju iz matematike.
-Džiju-džicu, što u prevodu znači “nežna umetnost“, je sport koji je sve popularniji kod nas. Za ovaj sport sam se opredelio jer je kompletna veština. Objedinjuje i udarce, kate, parter, podove, a karate, aikido, džudo su nastali iz džiju-džica. Treniram u klubu Panter već devet godina, gde nas ima 73 u svim uzrastima. Od mesečne članarine iznajmljujemo halu od oko 400 kvadrata, koja je zakupljena 24 časa dnevno i najbolja je u Šapcu, a možda čak i u celoj Srbiji.
Klupski trener Milan Vujasin ujedno trenira i reprezentaciju Srbije. Borisav se izborio za mesto u njoj. Kao najbitnije uspehe navodi zlatnu i bronzanu medalju na Svetskom kupu u Splitu 2009. godine, zlato, srebro i bronzu u Pragu 2011. i bronzu na Svetskom kupu u Veneciji prošle godine.
Prošle sedmice osvojio je zlatnu medalju na Memorijalnom turniru “Slobodan Sarić Sara“ u Požarevcu, u konkurenciji stotinak takmičara iz cele zemlje. Krajem marta očekuje ga Evropsko prvenstvo u Kostolcu, gde će nastupiti sa klubom, u konkurenciji sa još oko 300 takmičara, gde očekuje ponovo dobar rezultat.
Borisav je primer da se zbog zapaženih uspeha u sportu ne moraju zanemariti školske obaveze. Uz razumevanje i podršku nastavnika stiže na sve treninge, a on im uzvraća znanjem. Odličan je učenik koji beleži sve petice, a pored fizičkog najviše voli matematiku. Znanjem u ovoj oblasti plasirao se na Republičko takmičenje koje će se održati u aprilu. Prošle godine zabeležio je 10. mesto u Republici.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa