Инфо

28. март 2013.28. мар 2013.
ОШ „НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ“

ДЕСЕТ ВЕЛИЧАНСТВЕНИХ

Окружно такмичење из физике, одржано 16. марта у ОШ „Лаза К. Лазаревић“, показало је да се ученици ОШ „Николај Велимировић“ одлично сналазе када су у питању природне науке. Од двадесет четворо ученика који су освојили места десет је припало ученицима ове школе која је позната по изузетним математичарима.
- Од укупно десет првих места седам су понели ученици наше школе. Освојили смо још једно друго и два трећа места. То је резултат изузетног труда и рада ученика и наставника. Поносни смо на све њих. Очекујемо да бар ових седам ученика који су освојили прва места сигурно буду учесници републичког такмичења које ће се ове године одржати у Зрењанину ““ рекла је директорка Весна Живановић.
Како одлазак на републичко такмичење не зависи од броја бодова већ од резултата на републичком нивоу за очекивати је да прођу и другопласирани и трећепласирани. Највише успеха имали су шестаци. Тако су Михаило Радојевић, Веселин Исаиловић и Марија Ђорђевић, ученици проф. Јова Михајловића, освојили максималних сто бодова и прво место, као и Никола Петрески са бодом мање. Треће место са седамдесет два бода заузела је Јована Милошевић. Ученицима семог разреда проф. Весне Рибић, Јелени Шпегар и Огњену Јовановићу припало је прво место са освојених сто и деведесет осам бодова. Наталија Топаловић, ученица проф. Јове Михаиловића, освојила је треће место са седамдесет бодова. Код осмака задаци који су били мало тежи резултирали су и мањим бројем освојених бодова. Тако су Константин Нинковић и Дарко Голубовић, ученици проф. Јове Михаиловића, са постигнутиг шездесет три и педесет четири бода освојили прво и друго место.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa