Инфо

18. април 2013.18. апр 2013.
„УСАИД“ АКТИВАН И У ШАПЦУ

ПРЕПОЗНАТИ ПРОБЛЕМИ ПРИВРЕДНИКА

Студија „Финансирање раста малих и средњих предузећа: Кључна питања и препоруке“, коју је израдила организација „УСАИД“, представљена је шабачким привредницима.
Неефикасан извршни поступак, високи трошкови пословања и недостатак алтернативних извора финансирања, само су неки од проблема са којима се суочавају мали и средњи предузетници. Представници организације „УСАИД“, истакли су приликом представљања њихове студије да су проблеми исти у свим деловима државе.
- У протеклих годину и по дана обишли смо седам градова у Србији и разговарали са привредницима. Говорили су нам о проблемима са којима се сучавају и наводили узроке тих проблема, пре свега у вези са финансирањем малих и средњих предузећа. У новембру прошле године објавили смо студију и књигу препорука намењену Влади. Овакве презентације су наставак тих округлих столова, јер желимо да директно разговарамо са привредницима о имплементацији препорука које смо изнели, навела је Ана Јоловић из организације „УСАИД“.
Министарство финансија и привреде трудиће се да обезбеди идентично понашање судова у читавој републици када су у питању привредни послови, рекла је Нина Самарџић, помоћница министра.
- Широм Србије организујемо саветовања са локалним самооправама, прекршајним и трговинским судовима и катастрима, која се односе на истоветну примену оних закона који су недавно усвојени и ступили на снагу, навела је Самарџић.
Мала и средња предузећа удружена могу боље да се позиционирају на тржишту и лакше дођу до средстава за производњу, сматрају у Регионалној привредној комори Ваљево.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa