Инфо

18. јул 2013.18. јул 2013.
НАСТАВЉЕНА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОГРАМА ЗАПОШЉАВАЊА ПРИПРАВНИКА

ЛАКШЕ ДО ПРВОГ ПОСЛА

На основу одлуке градоначелника Шапца, Градска управа и ове године расписала је конкурс за пријем у радни однос 50 приправника, чији ће се рад, са 25 милиона динара, финансирати из буџета локалне самоуправе.
Током наредних шест, односно 12 месеци, 50 младих добиће шансу да се покажу на првом радном месту, захваљујући градском пројекту запошљавања приправника. На тај начин пракса, успостављена 2008. године, се наставља.
- Конкурс за обављање приправничког стажа у Градској управи и у јавним предузећима, чији је оснивач град Шабац, расписан је за 50 приправника. Њихов радни однос и зараде биће у складу са законом, а након завршетка радног односа град пружа могућност приправницима да полажу испит за рад у државним органима. За овај програм смо се определили зато што пружа могућност младим кадровима да стекну радно искуство из области њихових занимања, да постану конкурентнији на тржишту рада и да лакше дођу да сталног посла, каже Јасминка Ристивојевић, члан Градског већа.
На евиденцији филијале Националне службе за запошљавање у Шапцу, од укупног броја особа које траже посао, налази се 33 одсто младих који до сада нису заснивали радни однос. Програм запошљавања приправника пружа шансу свима, јер за 50 расписаних места могу да конкуришу особе са факултетским образовањем, дипломом високе школе и свршени средњошколци. Искуства некадашњих приправника су веома позитивна, а део њих је по завршетку стажа успео да заснује стални радни однос, наводи наша саговорница.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa